Ook Lampenwereld gaat online


BREDA, 20100422 -- Lampenwereld Breda biedt vanaf heden haar collectie online op www.lampenwereld.nl aan. De keuze om juist nu online in te stappen heeft te maken met het nieuwe wetsvoorstel1 van de Europese Commissie. In het nieuwe wetsvoorstel kunnen leveranciers webwinkels weigeren zonder fysiek verkooppunt.

Lampenwereld Breda is al ruim 15 jaar gevestigd op woonboulevard Breda. En vooral in de laatste jaren wordt er opgemerkt dat het koopgedrag van de consument veranderd naar online aankopen. Een steeds grotere groep consumenten kijkt in fysieke winkels en bestelt online vanwege het gemak of de prijs2.

De keerzijde is dat de consument wel weer in de fysieke winkel terugkomt voor service of reparatie, omdat de webwinkel op 200 km afstand ligt of niet meer bestaat. In de fysieke winkel vangt de consument dan dus bot. Dit nieuwe wetsvoorstel beschermt dus niet alleen de fysieke winkel, maar ook de consument.

Webwinkels zonder fysieke winkel zullen dit opvatten als concurrentievervalsing, maar het is begrijpelijk dat het wetsvoorstel doorgevoerd wordt. Producten in fysieke winkels zijn veelal iets duurder, doordat fysieke winkels nu eenmaal meer kosten aan locatie, gespecialiseerd personeel en tentoongestelde producten hebben.

Dus juist nu ziet Lampenwereld Breda een kans in online verkopen. De meeste consumenten die meer dan 10 km op en neer moeten rijden voor een lamp haken af en bestellen de lamp op internet. Consumenten die het product in de fysieke winkel zien, maar het eerst thuis moeten nameten weten al welk product zij willen hebben en bestellen dus vanwege het gemak op internet.

Daarom kiest nu ook Lampenwereld Breda voor een extra verkoopkanaal naast de fysieke winkel die ten alle tijden bereikbaar, betrouwbaar en snel voor de consument is, www.lampenwereld.nl.

Bron:
1. Webwereld "Webwinkels woedend over EU winkelbescherming"
2. BN de Stem "Bricks en Clicks"





Ingezonden persbericht