Nieuwe service provider glasvezel Glashelder start met Quattroplay


Rotterdammers met glasaansluiting kunnen vanaf nu met 500Mb/sec internetten

ROTTERDAM, 20100422 -- Vandaag start Glashelder, een nieuwe service provider in glasvezeldiensten, een ludieke campagne in de wijk Lloydkwartier om bewoners helder te maken wat de meerwaarde is van glasvezel met quattro-play. Hiermee biedt de Rotterdamse ondernemer Sander Waterval, eigenaar van Glashelder, vanaf vandaag ook de rest van Rotterdam de mogelijkheid om gebruik te gaan maken van een innovatief en scherpgeprijsd dienstenpakket over het glasvezelnetwerk van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR).

Glashelder faciliteerde reeds in mei 2009 een bewonersinitiatief van The Red Apple om in deze hoogbouwtoren een eigen glasvezelnetwerk aan te leggen. Uniek aan het dienstenpakket is dat zij internetsnelheden tot 500Mb/sec aanbiedt en daarnaast mobiele telefonie en data integreert zodat bewoners niet alleen thuis maar ook onderweg altijd kunnen blijven communiceren. Communicatie onderling en met het thuisfront is gratis. Vanaf begin juni 2010 zijn haar diensten ook in de wijk Nesselande beschikbaar.

Quattro-play
Quattro-play is een gecombineerd aanbod van TV, internet, vastnet, mobiele telefonie- en datadiensten. Glashelder biedt al voor ¤ 50,- per maand supersnel en betrouwbaar internet, een uitgebreid analoog & digitaal TV-zenderpakket en een telefonie-aansluiting aan. Voor maar een tientje per maand extra ontvangen gebruikers mobiel internet (via een dongel over KPN-netwerk) of een mobiele telefonie-abonnement waarmee zij gratis en vrijwel onbeperkt met elkaar kunnen bellen en SMS-en.

Samenwerking
Uniek van dit project is de intensieve samenwerking tussen bewonersorganisaties, Wireless Campus, als telefonie- & mobiele data provider, het OBR, als eigenaar van het glasvezelnetwerk, de Open Onafhankelijke Netwerk Operator (O.O.N.O.) en dienstenaanbieders als Winitu (telefonie), Intermax (internet), Wireless Campus (mobiele communicatie) en de Gemeente Albrandswaard (TV). Glashelder verpakt hierbij hun diensten, servicet en factureert . Juist door te focussen op ieders specialisme worden de krachten gebundeld en wordt het aanbod breed, glashelder en laagdrempelig.

Ook nieuwe diensten als een internetdienst voor kinderen, IP-TV en een online te koppelen beveiligingssysteem zullen in de nabije toekomst worden aangeboden.