Finale Zwemonderwijzer van het jaar


WIERINGEN, 20100422 -- Op maandag 26 april 2010 wordt tijdens de Week van het Zwemonderwijs voor het eerst de `Zwemonderwijzer van het jaar' verkozen. Een verkiezing die mooi past bij het thema van de Week van het zwemonderwijs, `Zwemonderwijs: een vak apart' waar de deelnemers een ontdekkingstocht ervaren naar het ultieme vakmanschap van de zwemonderwijzer.

De kandidaten voor de verkiezing `Zwemonderwijzer van het jaar' konden zichzelf aanmelden of worden aangemeld door een collega door het invullen van een vragenlijst. Uit vele reacties is vervolgens een drietal kandidaten geselecteerd die op 26 april a.s. in de finale in de Grote Koppel in Arnhem zullen uitmaken wie er met de titel van door gaat. De drie genomineerden zijn: Wilma Filippo van Zwembad Valkenhuizen, Susanne Heeremans van het Sloterparkbad en Temby van den Berg van het Twentebad. In de finale zullen zij aan een groep kinderen zwemles geven. Een jury zal op basis van deze zwemles uitmaken wie de eerste Zwemonderwijzer van het Jaar' zal worden. De uitreiking van de prijs zal daarna plaatsvinden op de Week van het Zwemonderwijs.

Daarnaast zijn er twee deelnemers die het net niet hebben gered tot de finale. Peter van Dasselaar van zwemonderneming VIZ en Dorenda de Vreede van Pijnackerse WaterVrienden krijgen een certificaat en een eervolle vermelding.

Zwemonderwijzer van het jaar is een initiatief van Nationaal Platform Zwembaden | NRZ en ZwembadBranche