De Melkweg

PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

CLAUDIO BAGLIONI

Melkweg The Max ( donderdag 22 april ( 20.30 uur ( E32,00 + lidm.

Op donderdag 22 april speelt de breed gewaardeerde en gelauwerde, Italiaanse zanger, muzikant en componist Claudio Baglioni voor een eenmalig optreden in de Melkweg in Amsterdam. Sinds de vroege jaren '70 is Baglioni uitgegroeid tot een bepalende artiest in de Italiaanse muziek. Hij schreef ruim 360 composities: songs, suites en een viertal opera's. Grote bekendheid verkreeg hij in de jaren '80 met zijn hit Alè-òò, dat wereldwijd uitgroeide tot een waar 'anthem'. Ook tekende hij voor de hymnes van diverse grote sportevenementen, waaronder het meest recent de herkenningsmelodie van van de Olympische spelen in Turijn 2006. De voorverkoop voor het optreden in de Melkweg is inmiddels gestart via www.ticketservice.nl.

Claudio Baglioni is een typische alleskunner. Naast muzikant en componist is hij schrijver en architect. Geboren in Rome in 1951, studeerde Baglioni piano, gitaar, harmonieleer en compositie. In 1967 voltooide hij zijn eerste opera, een suite gebaseerd op het gedicht 'Annabel Lee' van Edgar Allen Poe. Zijn eerste, titelloze, album volde in 1970. Het album was geen verkoopsucces, maar dit ontmoedigde de jonge Baglioni niet. In de daaropvolgende jaren bracht hij diverse albums uit en werd hij steeds bekender en meer geliefd onder het Italiaanse publiek.

Het grote internationale succes kwam begin jaren '80 met het nummer Alè-òò en de gelijknamige stadiontour, die hem niet alleen door heel Europa bracht, maar ook naar Noord- en Zuid Amerika, Afrika en Japan. Sinds die tijd is Baglioni één van de belangrijkste en meest geliefde personen in de geschiedenis van de populaire, Italiaanse muziek. Door de jaren heen werkte hij samen met vele grootheden, waaronder Vangelis, Ennio Morricone, Youssou N'Dour, Bruce Springsteen, Peter Gabriel, Sting, Khaled, Andrea Bocelli, Laura Pausini en Astor Piazzolla.

Recent presenteerde Claudio Baglinoni een nieuw megaproject: Q.P.G.A., een album dat maarliefst 52 songs bevat in 150 minuten bijzondere muziek. Ruim zeventig (!) gastartiesten werkten mee aan het album, waarop diverse stijlen gemengd worden zoals klassiek, rock, pop en jazz. In het jaar dat hij 60 wordt gaat Baglioni opnieuw de wereld over met zijn 'Un Solo Mondo' tour: One World.