Ingezonden persbericht


Aankondiging en
Uitnodiging voor 22 april 2010

Symposium Manege Zonder Drempels ­
Paardrijden voor meervoudig gehandicapten

Bennekom, 19 februari 2010 ­ Donderdagmiddag 22 april 2010 organiseert Manege zonder Drempels in samenwerking met Arteria Consulting een symposium over de mogelijkheden van paardrijden op een huifbed voor ernstig meervoudig gehandicapten en de mogelijkheden voor vakanties voor groepen en gezinnen op de manege.

Het gratis symposium is voor u een uitstekende gelegenheid om meer te weten te komen over deze aangename en gezonde vrijetijdsbesteding en biedt daarnaast inzicht in de gezondheidsbevorderende werking van het huifbedrijden (vergelijkbaar met fysiotherapie). Hiermee wordt aan gehandicaptenzorginstellingen een alternatieve invulling voor de dagbesteding aangeboden.

Deze uitnodiging is voor u bedoeld als u:
besluit binnen uw gehandicaptenzorginstellingen over begeleidingsvormen, logeervormen en/ of vakantievormen van cliënten; actief bent als reisorganisatie in de gehandicaptensector; zorg inkoopt als (account) managers van een zorgkantoor; ouder, verzorger en/of begeleider bent van een gehandicapte.

Graag willen wij u van harte uitnodigen om dit symposium bij te wonen. Aan het bijwonen van het symposium zijn geen kosten verbonden.

Meer over Manege zonder Drempels
Manege zonder Drempels is een `manege' gericht op ernstig meervoudig gehandicapten, waarbij de beleving van paardrijden centraal staat. Deze beleving wordt voor deze groep gehandicapten vormgegeven door het gebruik van een huifbed. De `rijder' ligt op een doek dat in een rijdend frame is gespannen en contact maakt met de ruggen van twee paarden die in dat frame lopen. Door de loopbeweging van de paarden en hun warmte wordt het lichaam van de `rijder' op een natuurlijke wijze gemasseerd. De rijder geniet zichtbaar. Ouders en verzorgers geven aan dat het rijden een positieve bijdrage levert aan de gezondheid van de gehandicapten. Een evaluatie naar aantoonbare gezondheidsbaten is in voorbereiding.

Naast het huifbedrijden beschikt de manege over kwalitatief hoogwaardige voorzieningen voor een dagje weg of het houden van vakanties met ernstig meervoudig gehandicapten en hun dierbaren. De verblijfsruimten op de manage beschikken bijvoorbeeld over warmwaterbedden en ballenbakken, en voor ouders, begeleiders en broertjes of zusjes zijn
1




eigen kamers ingericht. Zowel voor gezinnen en groepen is het goed vertoeven in de manege. Daarnaast biedt de omgeving van de manege veel mogelijkheden. Manege zonder Drempels is hiermee een thuis, maar dan weg van huis. Meer informatie over de manege kunt u vinden op: www.manege-zonder-drempels.nl.

Programma
Het symposium start om 13.30 uur en eindigt om 17.30 uur met een hapje en een drankje. De presentatie is in handen van Angelique Krüger, presentatrice van Omroep Gelderland. Vanuit Omroep Gelderland is tevens een TV-ploeg aanwezig voor opnames. Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit:

- Welkom en introductie;

- Presentatie Manage zonder Drempels;

- Bezichtiging manege en logeer accommodatie;

- Klantervaringen (gehandicapteninstellingen en individuen);
- Toelichting op gezondheidsbaten door zorgprofessionals.

In verband met de aanwezige ruimte op de manage en catering, vernemen wij graag of wij u op 22 april aanstaande mogen verwelkomen. Aanmelden kan door middel van een e-mail met uw gegevens naar symposium@manegezonderdrempels.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wout van der Garde, voorzitter van het bestuur van Manege zonder Drempels (telefoon 0318-415 110 of per e-mail: symposium@manegezonderdrempels.nl).

Over Arteria Consulting
Arteria Consulting organiseert dit symposium van Manege zonder Drempels geheel belangen- en kosteloos via haar jaarlijks maatschappelijk ondernemen initiatief.

Arteria Consulting is het adviesbureau voor organisatieadvies, implementatie, interim management en projectmanagement specifiek voor zorgverzekeraars en zorgaanbieders.



Ingezonden persbericht