Gemeente IJsselstein


Vaccinaties baarmoederhalskanker

De GGD Midden-Nederland start in april weer met de HPV-vaccinaties. Daarmee kunnen meisjes zich op een veilige manier beschermen tegen de voornaamste virussen die baarmoederhalskanker veroorzaken.

Uitnodiging
Half maart krijgen alle meisjes die vorig jaar 12 werden en meisjes die in 2009 uitgenodigd zijn, maar die de prikken niet - of niet allemaal - hebben gehaald, een uitnodiging van de GGD.

De GGD vaccineert in IJsselstein op 22 april 2010 (eerste vaccinatie) en op 31 mei 2010 (tweede vaccinatie) in Kerkelijk Centrum Het Kruispunt, Touwlaan 36. Op de website van de GGD is te zien hoe laat je terecht kunt.

De volledige vaccinatie tegen baarmoederhalskanker bestaat uit drie prikken: de eerste in april, de tweede in mei/begin juni en de laatste in oktober. Voor de laatste vaccinatie ontvangen de meisjes een aparte uitnodiging.

Meer informatie
Heb je nog vragen over de voor jouw geplande afspraak of over je gezondheid met betrekking tot de prik, bel dan naar de GGD Midden-Nederland: 030-6086045 (bereikbaar op dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00u - 12.00u). Je kan ook mailen: jeugdvaccinaties@ggdmn.nl. Of kijk op www.ggdmn.nl.

Lees hieronder het magazine 'Prik en bescherm':
* MAGAZINE_inenten_baarmoederhalskanker.pdf
Zie het origineel