Ingezonden persbericht


BKKC_Logo.jpg

PERSBERICHT

Tilburg, 5 maart 2010

Expositie LED
culturele toepassingen van ledtechnologie in de openbare ruimte

Je ziet ze steeds meer verschijnen; ledschermen en ledkunstwerken in de openbare ruimte. Ze laten voornamelijk commerciële content zien, maar bieden ook kansen voor videokunstenaars. Van 12 maart t/m 22 april organiseert het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur (bkkc) de expositie 'LED', over culturele toepassingen van ledtechnologie in de openbare ruimte. De expositie sluit aan bij de oplevering van het interactieve ledkunstwerk en platform voor videokunst "Between You&Me" van Martin en Inge Riebeek op zondag 18 april.

Ledwall
Speciaal voor de expositie wordt een grote ledwall geplaatst die van dichtbij te bekijken is. Verder zijn er diverse ledprojecten te zien van kunstenaars Giny Vos, Martin&Inge Riebeek, Geert Mul, René van Engelenburg en Gerald van der Kaap. Er worden films getoond van The One Minutes, een internationaal platform voor 1 minuten films, een wereldwijd netwerk dat content levert aan ledschermen en drie films van CASZUIDAS ­ moving images in public space. Curator Jan Schuijren gaf voor CASZUIDAS opdrachten aan Sema Bekirovic, John Wood/Paul Harrison en Roel Wouters/Luna Maurer.

Symposium
Met het symposium "Van ledscherm naar mediafacade" op donderdag 22 april wordt de expositie afgesloten. Diverse sprekers, waaronder Jan & Tim Edler van realities-united Berlin, komen aan het woord. Het architectenduo Edler ontwikkelt spectaculaire architectuur waarin nieuwe media en informatie technologie geïntegreerd is. Ze werken momenteel aan diverse projecten in Europa, Azië en Amerika. Meer informatie over het symposium op www.bkkc.nl.

De expositie is te zien bij het bkkc aan de Spoorlaan 21 i-k in Tilburg en geopend op di t/m zo van 13.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. LED wordt mede mogelijk gemaakt door Hecla Professionals.

.............................................