Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Donderdag 22 april: Renske Taminiau

Eigenlijk zou ze arts worden, ze studeerde medicijnen. Gelukkig voor de Nederlandse muziekscene, bedacht ze terwijl ze een setje hersens aan het ontleden was, dat het menselijk brein meer dan louter anatomisch nut heeft: je kunt er liedjes mee verzinnen. Sindsdien maakt Renske muziek, muziek die echt helemaal van haar is.

Ze schrijft al haar teksten en arrangementen zelf, produceerde haar plaat zelf en is bandleider van haar eigen ensemble. Het cd-boekje en de hoes zijn door Renske zelf ontworpen en bij optredens heeft ze een flinke vinger in de pap wat betreft geluid- en lichttechniek. Daarbij vindt ze het belangrijk een intieme atmosfeer te creëren, alsof ze het publiek uitnodigt voor een muzikale avond in haar huiskamer. Het is geen pop, het is geen jazz, Renske Timaniau is gewoon puur zichzelf.

Op het North Sea Jazz Festival 2009 stal ze de show, en dat is ze vanavond in De Badcuyp ook van plan. Ze heeft ons een spannende avond beloofd: Renske en haar band zullen vooral nieuwe stukken spelen, afkomstig van het album dat binnenkort uit zal komen.

Met: Ruben Hein (zang/piano), Floris van de Vlugt (sax/backing vocals), Philipp Braemswig (gitaar/backing vocals), Lucas Dols (contrabas), Bobby Petrov (drums) en natuurlijk Renske Taminiau.

Renske Taminiau

De Badcuyp Centrum voor Muziek - Noordpool
Aanvang: 21:30
Toegang: 8,- euro

///einde persbericht///