Ingezonden persbericht


-persbericht-

COLLEGE FOOTBALL ZOALS JE HET NOG NOOIT HEBT GEZIEN!

Nieuwe MTV comedyserie Blue Mountain State doet
niet alleen op het veld stof opwaaien!

Amsterdam, 7 april 2010
Give me a M, Give me a T, give me a V!! American Football mag dan geen voetbal heten, het leven dat de jonge spelers er op na houden is voor mening Ajacied benijdenswaardig. Vanaf 18 april om 22.10 gaat de hilarische serie Blue Mountain State in première op MTV. In deze serie zien we hoe de jongens van Blue Mountain State University omgaan met de druk te moeten scoren, zowel op het veld als ernaast. Als eerstejaars student draait het namelijk om veel meer dan alleen football: vrouwen of masturbatie, keihard feesten, flauwe grappen en ontgroeningen. Politiek correct bestaat niet op de campus van Blue Mountain State University en cheerleaders zijn er in overvloed.

In de geest van films als Animal House en American Pie, is Blue Mountain State een comedy over American Football. De serie volgt 3 eerstejaars studenten in hun zoektocht naar succes. Alex (Emmy Award winnaar Darin Brooks) is een zeer getalenteerde quarterback die genoegen neemt met een plaats op de reservebank. Want, zo zegt hij zelf, op die manier heb je wel alle gemakken (denk vrouwen, bier drinken en vrijstelling van lessen) maar niet de pijn. Zijn idee van scoren heeft niets te maken met touchdowns... Zijn beste vriend Sammy (Romanski) droomt van een toekomst als school mascotte en doet alles om dit doel te bereiken. Craig (Sam Jones III - "Smallville") daarentegen is de grote belofte van het team, maar zijn leven lijkt akelig nauwkeurig uitgestippeld te zijn door zijn bemoeizuchtige vriendin. Voormalig NFL speler en acteerveteraan Ad Marinaro schittert in de rol van keiharde coach.

Blue Mountain State werd bedacht en geschreven door Romanksi en Eric Falconer nadat zij samen eerder series als "The Sarah Silverman Program" en "It's Always Sunny in Philadelphia" maakten. De serie bestaat uit 13 afleveringen, waarin je elke aflevering een half uur lang schaamteloos kunt genieten van alles wat je zelf altijd al had willen, maar nooit hebt durven doen!


- EINDE BERICHT -

Stelt u geen prijs op berichten van MTV Networks of een van onze zenders (MTV, Comedy Central, Nickelodeon, TMF)? Graag verzoek ik u dan een email te sturen aan pers@mtvne.com onder vermelding van afmelding.