Ingezonden persbericht


Spectaculaire plaatsing nieuw dak Sportpaleis van Ahoy

Sinds 1 maart jongstleden zijn de deuren van het Sportpaleis van Ahoy gesloten i.v.m. een grootschalige modernisering. Op 22 april a.s. vindt één van de meest bijzondere moment in deze bouwperiode aan: het plaatsen van een nieuw dak op het Sportpaleis. Een impressie:

De totale tonnage van het project bedraagt 1.500 ton staal. De dakspanten worden per twee samengebouwd tot 7 modules van ongeveer 100 ton zwaar en lengte 80 m, breedte: 6 m en hoogte 8 m. De modules worden gemonteerd door gebruik te maken van een van de zwaarste kranen ter wereld in zijn soort. De lengte van de hoofdmast van de kraan bedraagt 120 m. Om deze kraan ter plaatse te brengen zijn ongeveer 60 vrachtwagens nodig: 20 voor de kraan zelf en 40 voor het ballastgewicht van in totaal 620 ton. Een project van deze omvang kan als uniek beschouwd worden in de Benelux.

Wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) van de gemeente Rotterdam, Jan Groeneveld van Bouwcombinatie Sportpaleis Ahoy en Jos van der Vegt van Ahoy gaan kort in op het volledige moderniseringsproject waarna men deel kan nemen aan een rondleiding door het Sportpaleis, het inhijsen van de dakspanten kunt aanschouwen en desgewenst toegang kunt krijgen tot een speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerde skywalk vanwaar het grootschalige project vanuit de lucht te aanschouwen is. Het programma wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

De pers is van harte uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen. Aanmelden kan tot uiterlijk 15 april a.s. via onderstaande link. Geeft u hierbij, in verband met veiligheidsvoorschriften ook aan of u gebruik wilt maken van een rondleiding door het Sportpaleis.

Hier aanmelden voor aanwezigheid en eventuele rondleiding.

10.00 - 10.30 uur Inloop
10.30 - 11.00 uur Welkomstwoord & opening door Jos van der Vegt (Algemeen directeur Ahoy Rotterdam nv), Jan Groeneveld (Directeur Bouwcombinatie Sportpaleis Ahoy) & Hamit Karakus (Wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening gemeente Rotterdam) en start montage dakspanten 11.00 - 11.15 uur Inhijsen dakspanten
11.15 - 12.30 uur Toegang skywalk en hapje & drankje

Bijgaande parkeervoucher biedt u gegarandeerde en gratis parkeergelegenheid op het terrein van Ahoy. Meldt u zich vervolgens bij de Hospitality Desk in de Centrale Entree.

Wij hopen u heel graag 22 april a.s. te mogen ontvangen in Ahoy Rotterdam, Ahoyweg 10.

Met vriendelijke groet,
Gemeente Rotterdam
Bouwcombinatie Sportpaleis
Ahoy Rotterdam nv

NB: Bij ongunstige weersomstandigheden kan er besloten worden de dakspanten niet te plaatsen.

noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht