Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Alkmaar, 16 april 2010

Regioconferentie Noordkop: Diversiteit op de arbeidsmarkt

Art.1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord (Art.1 NHN) organiseert op donderdag 22 april samen met de gemeente Den Helder de Regioconferentie 'Diversiteit op de arbeidsmarkt'', speciaal voor de Noordkop.

Organisaties uit de Noordkop die zich interesseren voor diversiteitbeleid en willen werken aan een organisatie die vrij is van discriminatie zijn welkom om met ons en elkaar informatie uit te wisselen en te werken aan een organisatie die vrij is van discriminatie.

Gelijke kansen op arbeid klinkt logisch, maar de cijfers tonen aan dat kansen verschillen op basis van leeftijd, handicap, etniciteit, sekse, seksuele gerichtheid en religie. Art.1 NHN en de gemeente Den Helder willen organisaties graag ondersteunen om gelijke kansen waar te maken met een succesvol diversiteitbeleid. Discriminatie voorkomen is in het belang van elke werkgever.

Aanmelden
Mail naar: info@art1nhn.nl (o.v.v. Regioconferentie) of bel ons hoofdkantoor: 072-5154400.

Programma
Het programma duurt van 12.30-18.00. Na een welkomstwoord van dagvoorzitter Luc Hofmans, directeur van Art.1 NHN, neemt Karin Rietveld het woord. Karin is medewerker diversiteit bij de politie NHN en vertelt over haar ervaringen met het werken aan diversiteit. Isa Schipper, voorlichter bij Art.1 NHN, zal daarna een interactieve voorlichting verzorgen waarbij de factoren die meespelen bij het al dan niet slagen van een succesvol diversiteitbeleid aan bod komen. Na deze voorlichting vertelt een vertegenwoordiger van de gemeente Den Helder over het belang van een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de samenleving. Vervolgens worden in groepjes dialogen gevoerd over ervaringen en ideeën over het onderwerp aan de hand van vooraf opgestelde vragen. Aan het einde van de middag zal de dagvoorzitter de resultaten van deze dialogen bundelen. De middag wordt om 17.00 afgesloten. Met een hapje en een drankje kan er nog nagepraat worden.

Locatie : Schouwburg de Kampanje, Vestzaktheater, Bernhardplein 10, Den Helder. Datum : 22 april 2010

Tijd : 12.30-18.00

Einde persbericht
-----------------------------------------

Noot voor de redactie (