Gemeente Brummen


Beperkt aantal voorstellen bij besluitvormende raad

(Oorspronkelijke publicatie datum: 18-04-2010)

Donderdagavond 22 april 2010 vindt er weer een nieuwe besluitvormende raadsvergadering plaats. Op de agenda staan vier inhoudelijke agendapunten, waarvan drie als bespreekpunt. De raadsvergadering is zoals gebruikelijk openbaar en begint om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Brummen. U bent van harte welkom om de vergadering bij te wonen.

Voorstellen
Op de agenda staat onder andere het voorstel om het bestemmingsplan voor het industrieterrein De Hazenberg/Rhienderen vast te stellen. Omdat alle fracties tijdens het forum van 15 april aangaven achter dit voorstel te staan, is dit onderwerp als hamerstuk op de agenda gekomen. Het Akkoord op Hoofdlijnen over het Centrumplan Eerbeek staat als bespreekstuk op de agenda. In dit voorstel vraagt het college de gemeenteraad haar gevoelen over dit akkoord kenbaar te maken. De VVD-fractie is echter voornemens op 22 april een ordevoorstel over dit voorstel in te dienen. Dit mede vanwege de nieuwe politieke situatie als gevolg van de verkiezingsuitslag en de coalitieonderhandelingen. Als dit ordevoorstel wordt aangenomen zal dat betekenen dat er op 22 april niet inhoudelijk over het Akkoord op Hoofdlijnen wordt gsproken.

De twee andere onderwerpen op de agenda zijn van meer formele en procedurele aard. Zo neemt de gemeenteraad een besluit over het instellen van een rekeningcommissie voor de komende bestuursperiode 2010-2014. Deze commissie doet namens de gemeenteraad jaarlijks onderzoek naar de jaarrekening en rapporteert de raad hierover.

Ook wordt de heer R.A. Pawlot (raadslid van de PvdA) voorgedragen om bij raadsvergaderingen te fungeren als waarnemer van de burgemeester. Bij afwezigheid van de burgemeester als voorzitter van de raad, wordt deze rol door de waarnemer over genomen.

Stukken raadplegen
De vergaderstukken kunt u raadplegen en downloaden via deze website. Ook kunt u een exemplaar van de agenda met de bijbehorende stukken ophalen bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis. Als gevolg van het op 28 september 2006 vastgestelde reglement van orde voor vergaderingen van de ge-meenteraad is het niet meer mogelijk bij de besluitvormende raadsvergadering in te spreken. De inspraakmoge-lijkheden bij de fora zijn echter verruimd.