Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



Informatieavond ProRail over geluidschermen

20 april 2010
ProRail heeft plannen voor aanpassing van het spoor tussen de Zeeburgerdijk en de Insulindeweg (Dapperbuurt / Indische Buurt). Hieronder valt ook de plaatsing van geluidschermen langs de Celebesstraat en de Pontanusstraat. Op donderdag 22 april organiseert ProRail hierover een informatieavond in het Mirror Centre tegenover het Muiderpoortstation.

Met de wijzigingen aan het spoor wil ProRail de toegankelijkheid van het spoorwegemplacement Watergraafsmeer voor treinen zodanig verbeteren dat treinen elkaar niet meer hoeven te kruisen, waardoor ze niet meer op elkaar hoeven te wachten. ProRail heeft onderzocht wat deze wijzigingen betekenen voor de geluidsbelasting op woningen langs het spoor. Uit dit onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting toeneemt. ProRail wil de bewoners tijdens de informatieavond inlichten over de maatregelen die het wil nemen om geluidsoverlast voor omwonenden te verminderen, zoals raildempers en geluidschermen.

Tijd en plaats

De informatieavond vindt plaats op donderdag 22 april in het Mirror Centre, Ter Gouwstraat 3 (vlak bij station Muiderpoort). Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom. Om 19.30 uur start de presentatie en kunt u vragen stellen aan deskundigen van ProRail. Aanmelden is niet nodig.

Inzage

Het ontwerp-geluidsaneringsprogramma ligt van 8 april tot en met 19 mei ter inzage bij de balie van het Stadsdeelhuis. Het document is ook digitaal in te zien via de website van het Centrum Publieksparticipatie: www.centrumpp.nl.