Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 22 april 2010

Vragen over het huisvuil tijdens feestdagen?
'Alkmaar heeft Antwoord© via sms'

De gemeente Alkmaar is constant op zoek naar middelen waarmee zij haar digitale dienstverlening kan uitbreiden. Om haar inwoners zo goed mogelijk te informeren biedt de gemeente nu een gratis sms-service aan. Zo kunnen Alkmaarders op de hoogte blijven van de laatste wijzigingen op het gebied van afvalinzameling.

De gemeente Alkmaar zamelt het huisvuil volgens een vast schema in. Maar soms wordt dit schema, door bijvoorbeeld het slechte weer of feestdagen, aangepast. Om inwoners hierover zo goed mogelijk te informeren staan deze wijzigingen vermeld op de afvalkalender (bij bekende wijzigingen) of op www.alkmaar.nl (bij onbekende wijzigingen).

Sms-service

Naast de bovenstaande middelen informeert de gemeente haar inwoners nu ook via een sms-bericht over de wijzigingen. Meldt een inwoners zich aan, dan krijgt deze een dag voor de gewijzigde inzameldag ter herinnering een sms-bericht. De sms-service wordt in ingezet voor:


- bekende wijziging inzameldag (bv. bij feestdagen)


- onbekende wijziging inzameldag (bv. bij sneeuwoverlast)


- kerstbomeninzameling

Aanmelden

Het aanmelden voor deze gratis sms-service is heel gemakkelijk. Dit kan met een online formulier op www.alkmaar.nl/sms. Niet meer geïnteresseerd in de sms-service? Geen probleem, afmelden gaat ook heel eenvoudig via de website www.alkmaar.nl/sms.

Kleine primeur
De gemeente Alkmaar heeft met de sms-service een kleine primeur. Alkmaar is namelijk de eerste gemeente in Noord-Kennemerland die deze service aanbiedt. De sms-service is in eerste instantie alleen beschikbaar voor wijzigingen op het gebied van afvalinzameling. Maar in de toekomst kan deze service ook ingezet worden bij bijvoorbeeld het verlengen van het paspoort of rijbewijs.

Wat is Antwoord©?
De sms-service is een onderdeel van het concept Antwoord©. Dit is het plan van de overheid waarbij gemeenten het aanspreekpunt voor burgers en bedrijven zijn voor al hun vragen aan de overheid. Uiterlijk in 2015 moeten gemeenten antwoord geven op de meest gestelde vragen van burgers aan de overheid. Dit kunnen zeer uiteenlopende vragen zijn. Wanneer de gemeente een vraag niet kan beantwoorden, verwijst zij u door naar de juiste persoon of instantie die dat wel kan. Door alle overheidsinformatie op één punt te verzamelen, kunnen vragen gemakkelijker en sneller beantwoord worden. En de burger weet altijd waar hij terecht kan met vragen.




Gemeente Alkmaar