Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
22 april 2010

JCDecaux start lenteschoonmaak voor openbare ruimte Stadsmeubilair Den Haag krijgt extra schoonmaakbeurt

Het stadsmeubilair van Den Haag krijgt vandaag een extra schoonmaakbeurt. Onder de noemer 'Den Haag, schone stad achter de duinen' initieert stadsmeubilairbedrijf JCDecaux, leverancier van de Haagse bushokjes (Abri's) en reclamezuilen met stadsplattegronden (Mupi's®) een grote lenteschoonmaak. Zo'n 80 medewerkers van het bedrijf uit het hele land kwamen vandaag de handen uit de mouwen steken om Den Haag tip top te presenteren voor het aankomende festivalseizoen en festiviteiten als de Haagse KoninginneNach.

Het is voor de tweede keer dat JCDecaux een dergelijke actie op touw zet. Eind vorig jaar nam het bedrijf het stadsmeubilair van Amsterdam onder handen, een initiatief dat destijds veel positieve reacties opriep.

Schone stad achter de duinen
In alle vroegte stonden zo'n 80 medewerkers van JCDecaux klaar op het parkeerterrein van het Haagse ADO-stadion. René Witzel, algemeen directeur van de stadsmeubilairexploitant, gaf het startschot voor de grote schoonmaakactie. Witzel: "De hofstad heeft een naam hoog te houden als festival- en terrassenstad. Met de lente en vele duizenden toeristen in aantocht is het belangrijk dat de stad de openbare ruimte goed op orde heeft. Als vaste partner van de gemeente Den Haag dragen wij daar graag een steentje aan bij. Nu de lente echt lijkt door te zetten is het moment gekomen om samen met onze Haagse collega's extra gas te geven en deze 'schone stad achter de Duinen' ook werkelijk schoon te maken."

Gemeente Den Haag reageert enthousiast. Petra Delsing, Directeur Onderhoud van de Dienst Stadsbeheer, was namens de hofstad aanwezig om de schoonmaakploeg aan te moedigen. "Schone openbare ruimten zijn niet alleen plezierig voor de Haagse inwoners. Ook geven wij hiermee ons visitekaartje af naar alle bezoekers, uit binnen- en buitenland," aldus Delsing. "Na vandaag mogen van ons alle festiviteiten en festivals in de stad echt beginnen!"

(einde bericht)

Fotobijschrift
"Het stadsmeubilair van Den Haag krijgt vandaag een extra schoonmaakbeurt. Zo'n 80 medewerkers van stadsmeubilairexploitant en samenwerkingspartner van gemeente Den Haag, staken tijdens een grote lenteschoonmaak de handen uit de mouwen."

Trefwoorden
JCDecaux, gemeente, stadsmeubilair, Den Haag, abri, Mupi®, billboard, (lente)schoonmaak, reclame, openbare ruimte, festivals

Hyperlinks
JCDecaux: http://jcdecaux.nl Persruimte JCDecaux: http://jcdecaux.nl/overjcdecaux_nieuws.html Producten JCDecaux: http://jcdecaux.nl/buitenreclame_producten.html