Ingezonden persbericht


Persbericht - 22 april 2010

Radio 6 verdubbelt beluistering met 'De Zwarte Lijst'

Radio 6 verdubbelt het luistertijdaandeel in de periode februari-maart 2010. Het aandeel van de publieke soul en jazzzender stijgt naar 0.4% in de meting die vandaag is gepubliceerd door Intomart in opdracht van het RAB (Radio Advies Bureau). Belangrijke impuls voor deze stijging is 'De Zwarte Lijst', waarbij Radio 6 vijf dagen lang de favoriete zwarte muziek van de luisteraar uitzond. Opmerkelijk is dat het radiostation in deze meetperiode niet alleen meer luisteraars trok, maar dat luisteraars ook veel langer naar Radio 6 luisterden.

"Ik ben erg blij met deze meting", zegt Radio 6 zendermanager Wilbert Mutsaers. "Het laat zien dat de soul en jazz muziek van Radio 6 een publiek heeft. Zonder FM frequentie is het voor Radio 6 een uitdaging om luisteraars kennis te laten maken met de programmering. In toenemende mate lijken luisteraars langzaamaan het station te gaan ontdekken, onder andere door online en mobiel te luisteren en uiteraard via de kabel. Met De Zwarte Lijst presenteerde Radio 6 voor het eerst in Nederland het mooiste van de zwarte muziek en dat zorgde voor veel aandacht en enthousiasme. Ik nodig alle liefhebbers van soul en jazzmuziek uit om eens naar Radio 6 te gaan luisteren, elke dag heerlijke muziek!".

Radio 6 zond van maandag 8 tot en met vrijdag 12 maart De Zwarte Lijst uit.

Radio 6

Radio 6 is de soul & jazz radiozender van Nederland. Op de Radio 6 hoor je soul & jazz van North Sea Festival tot het Bimhuis. Op de website radio6.nl treffen programmamakers en luisteraars elkaar. Met info over de programma's, muziek, actuele festivals, video, on demand opnames, blogs, recensies en achtergronden. Radio 6 is in heel Nederland te beluisteren op de kabel, via internet en mobiele telefoon

Bel gratis telefoonnummer 0800 - 026 26 66 voor informatie over de kabelfrequentie.

Voor meer informatie: www.radio6.nl



Ingezonden persbericht