Persbericht

Aplaza wint ICT~Office Innovatie Award 2010
~ Jury prijst initiatief van UNIT4, ANVA en Adfiz om vernieuwende ketenintegratie in verzekeringsbranche ~

Aplaza is de winnaar geworden van de ICT~Office Innovatie Award 2010. Het initiatief van UNIT4, ANVA en Adfiz (NBVA en NVA) werd door de jury geroemd om de nieuwe impuls die het teweeg heeft gebracht op het gebied van ketenintegratie in de verzekeringsbranche.

Aplaza biedt een open transactieplatform voor het effectief en efficiënt koppelen van verzekeraars, dienstaanbieders, financieel intermediairs en hun klanten. Volgens de jury zorgt Aplaza voor meer samenwerking tussen alle partijen in de keten, door bestaande initiatieven te gebruiken en te vernieuwen.

"Het afgelopen is jaar is hard gewerkt aan het efficiënter maken van de keten, van intermediair tot verzekeraar", aldus Fred Lingg, directielid van Aplaza namens UNIT4. "Dat geldt zowel voor Aplaza als voor alle aangesloten partijen, zoals Voogd & Voogd en de systeemhuizen UNIT4 en ANVA." Roel van Dijk, directielid van Aplaza namens ANVA: "Meer samenwerking is altijd ons doel geweest. We zijn erg verheugd dat ons initiatief juist daarin deze erkenning heeft gekregen."

De Innovatie Award wordt jaarlijks uitgereikt aan personen of organisaties die versnelling van ICT-innovaties realiseren door met meerdere partijen samen te werken in een keten of innovatief samen te werken met ICT-bedrijven. De inzendingen zijn beoordeeld op vernieuwingskracht, visie, toegevoegde waarde voor het ICT-bedrijfsleven, samenwerking met partners en bijdragen aan de vooraanstaande rol van ICT in innovaties. Naast Aplaza waren Portbase met het Port Community System en het St. Antonius Ziekenhuis met het Webbased Elektronisch Patiëntendossier genomineerd, uit een eerste selectie van 24 initiatieven.

De uitreiking van de Nationale ICT Awards vond op 21 april plaats in de Nieuwe Kerk in Den Haag. De ICT~Office Innovatie Award 2010 werd uitgereikt door Henk Broeders, Lid Executive Committee van Capgemini Group.