Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, donderdag 22 april 2010
()

ROK FOTOMODELLEN OMHOOG VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

Straatonderzoek toont aan dat jongeren het budget willen verhogen

Met een hilarische actie voor Amsterdam Centraal onderzocht jongerenorganisatie Move Your World vandaag hoe jongeren in Nederland denken over het budget voor ontwikkelingssamenwerking. De hoogte van de rokken van drie fotomodellen wees uit dat de jongeren willen dat er meer budget aan ontwikkelingssamenwerking wordt besteed in de volgende regeerperiode. De act is de aftrap van de Wereldse Stem Actie waarbij jongeren worden opgeroepen om via www.moveyourwold.nl hun stem te laten horen voor de wereld.

Budget voor ontwikkelingssamenwerking
Jongeren op het station werden uitgenodigd om een heliumballon aan de rok van één van de modellen te bevestigen en zo aan te geven of ze voor meer, minder of gelijk budget voor ontwikkelingssamenwerking zijn. Er werden 3 ballonnen aan de rok voor minder budget, 7 voor gelijk budget en 16 voor meer budget bevestigd. Deze rok ging helemaal de lucht in en vertegenwoordigt dus het voorlopige standpunt.

Stemmen voor de wereld
Er is veel politieke discussie over de hoogte van het budget voor ontwikkelingssamenwerking. Move Your World wil weten wat het standpunt van de Nederlandse jongeren is op dit gebied. Van 22 april t/m de verkiezingen op 9 juni kunnen jongeren op www.moveyourworld.nl hún stem laten horen voor de rest van de wereld. Ook staat Move Your World met de kauwgomballenautomaat en 3 grote (meer, minder en gelijk) buizen op diverse evenementen, waar een live staafdiagram wordt gemaakt van het budget. De resultaten worden direct na de verkiezingen aangeboden aan de woordvoerders ontwikkelingssamenwerking in de Tweede Kamer.

Move Your World
Move Your World is het jongerenprojectbureau van NCDO. Move Your World wijst jongeren in Nederland de weg in de wereld van ontwikkelingssamenwerking.