Gemeente Tilburg

Nummer 10191SE

Datum April 2010

Tilburg Zingt donderdag 29 april op Stadhuisplein Jong Tilburg Zingt donderdag 30 april Op donderdagavond 29 april start het evenementenseizoen met Tilburg Zingt op het Stadhuisplein (gedeelte cityring). Tilburg Zingt is een grootse samenzang van bekende liedjes en iedereen mag meezingen. Dat dit gratis evenement populair is, blijkt uit de vorige edities van Tilburg Zingt.

Tilburg Zingt De uitvoering van Tilburg Zingt is eenvoudig. Op het stadhuisplein (bij de bibliotheek) Bezoekadres staat een groot podium. Daarop staan ruim honderd leden van diverse Tilburgse koren, zij Stadhuisplein 130 zijn de voorzangers. Op het podium staan ook de presentatoren: Tilburger Marc Meeuwis en Antwerpenaar Marc d'Hollander. Om 18.30 uur starten we met achtergrondmuziek en Postadres bestaat de mogelijkheid om wat te eten en drinken bij de verschillende eettentjes. Vanaf Postbus 90155 20.30 uur starten we met zingen en om 24.00 uur sluiten we af met de eerste twee 5000 LH Tilburg coupletten van het Wilhelmus. Voor mensen die slecht ter been zijn of niet lang kunnen staan is er een tribune. Aan twee kanten van het plein staan toiletten. Doorkiesnummer 013 542 88 96 Op- en afbouwwerkzaamheden Faxnummer De opbouw van het evenement start op dinsdag 27 april vanaf 09.00 uur, het verkeer 013 542 88 95 ondervindt hiervan geen hinder. De opbouw van het podium start op donderdag 29 april 06.00 uur. Hiervoor wordt het Stadhuisplein ter hoogte van de Kattenrug volledig afgesloten. Na afloop van Tilburg Zingt, rond 00.30 uur, start het Brabants Afval Team met de eerste opruimronde op het Stadhuisplein. Ook wordt dan het podium afgebroken. Op vrijdag 30 april worden de tribune, bars en toiletvoorzieningen verwijderd. Daarna start het BAT de tweede opruimronde. Het is mogelijk dat u als omwonende tijdens het evenement en gedurende de opbouw- en afbraakwerkzaamheden enige (geluids)overlast Servicedienst ondervindt, wij vragen hiervoor uw begrip. Communicatie Bereikbaarheid Faciliteiten Het stadhuisplein tussen de Kattenrug en Bisschop Zwijsenstraat wordt van donderdag 29 Financiële Administratie april 06.00 uur tot vrijdag 30 april 06.00 uur volledig afgesloten. De parkeergarages in het Informatisering centrum blijven tijdens het opbouwen en het evenement zelf toegankelijk voor het Personele & Juridische Zaken (winkelend) publiek. Uitrijdend verkeer kan wegrijden via de Piusstraat, op het gedeelte tussen de Paleisring en inrit Koningsplein wordt tijdelijk tweerichtingen verkeer ingesteld. De bushaltes in de directe omgeving van de binnenstad blijven bereikbaar met uitzondering van de bushalte aan het Stadhuisplein.

Prijsvraag Graag wil de organisatie de omwonenden van het Stadhuisplein nog meer bij dit evenement betrekken. Daarom vragen wij van u het volgende: Versier uw balkon en raam zoveel mogelijk in de sfeer van Koninginnedag. Het leukste of origineelst versierde balkon maakt kans op een reisje naar Antwerpen Zingt. De jury bestaat uit de organisatoren van Tilburg Zingt. De prijsuitreiking is op 29 april in de pauze van Tilburg Zingt. Hopelijk versiert u uw balkon zo feestelijk mogelijk en maakt u het de jury moeilijk om een winnaar te kiezen.

Pagina 1 van 2

Informatie Hebt u tijdens het evenement of naar aanleiding van deze brief nog vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact op met Wichard Taks via telefoonnummer 06 - 51 57 27 68 of met Charlotte Maasen via telefoonnummer 013 - 542 88 96.

Pagina 2 van 2

---- --

Nummer 10198GO

Datum 21 april 2010

Open dag opgraving Enschotsebaan in Berkel- Enschot Zaterdag 24 april vanaf 14.00 uur December 2009 startte het archeologisch onderzoek langs de Enschotsebaan in Berkel- Enschot. De aanleiding voor het onderzoek is de geplande woningbouw aan de zuidzijde van de baan. Bij de start van het onderzoek waren de verwachtingen hooggespannen. En Bezoekadres dat bleek niet voor niets. Halverwege het onderzoek is duidelijk dat de resultaten Stadhuisplein 130 ruimschots aan de verwachtingen voldoen. Om het publiek kennis te laten maken met het werk van de archeologen en de resultaten van hun werk wordt op zaterdag 24 april een Postadres open dag georganiseerd. U bent vanaf 14.00 uur van harte welkom een kijkje te nemen op Postbus 90157 de opgraving langs de Enschotsebaan. 5000 LL Tilburg

Voorlopige resultaten archeologisch onderzoek Doorkiesnummer Grondboringen en proefsleuven toonden in 2009 al aan dat op het 7ha groot terrein 013 542 96 25 bewoningssporen aanwezig waren uit de vroege middeleeuwen (700 - 1000 na Christus) en Faxnummer volle middeleeuwen (1000 - 1300 na Christus). Over het hele terrein hebben de archeologen 013 542 85 40 nu inderdaad sporen van boerderijen en bijhorende vondsten uit deze perioden aangetroffen. Eén boerderijplattegrond dateert zelfs uit de IJzertijd (800 tot 50 voor Christus). Extra bijzonder zijn de sporen van middeleeuwse ijzerproductie en -bewerking uit de periode rond 1200 na Christus.

Belang van het onderzoek Bewoningssporen uit de vroege middeleeuwen worden slechts zelden aangetroffen en zijn daarom bijzonder. Zeker voor Tilburg dat voor het eerst in 709 na Christus in de geschreven bronnen wordt vermeld. Daarna wordt uit dezelfde bronnen tot ongeveer 1200