Ingezonden persbericht


Persbericht

Alkmaar, 22 april 2010

Basisschool de Driemaster en de St. Adelbertus schoolvoetbalkampioen Alkmaar

Het jongens elftal van BS de Driemaster en het meisjeszevental van BS St. Adelbertus hebben gister de finale dag gewonnen van het schoolvoetbal in Alkmaar dat door het Sportbureau Alkmaar en Alcmaria Victrix werd georganiseerd.

Woensdag 21 april gingen 10 jongens elftallen en 9 meisjes zeven-tallen met elkaar de strijd aan om een plekje te behalen in de finalewedstrijd, die later op de dag werd gespeeld. Deze teams hadden zich tijdens de voorrondes geplaatst voor deze dag, omdat zij winnaar van de poule waren geworden.

Het was een hele spannende dag met veel toeschouwers die graag hun team in de finale- wedstrijd wilde zien. Op 3 velden van Alcmaria werden de sportieve wedstrijden gespeeld. Bij de jongens werden de Driemaster en de Kardinaal de Jong winnaar van de poule en zij speelden tegen elkaar de finale. De overwinning kwam met 3-0 op naam van de Driemaster die met de wisselbeker terug naar school ging. De Catamaran speelde tegen de Erasmus om de 3e plaats, de Erasmus deed dit net iets beter en ging met de 3e plaats naar huis.

Bij de meiden werd de finale op het A-veld gespeeld, met veel publiek. De St. Adelbertus ging, na een overwinning van 1-0 op de Bosschool Bergen, met de beker terug naar school. Op het veld daarnaast speelde de Nicolaas Beets tegen de Kring, waar de Nicolaas Beets met 3-0 overwinning liet zien dat zij de 3e plaats verdiende!!

Dit jaar werd er ook een Intersport hooghoud- en een spandoekenwedstrijd georganiseerd. De Intersport hooghoudwedstrijd werd gewonnen door Stan de Boer die 197 keer de bal hoog kon houden. Stan ging met een Intersportbon t.w.v. ¤ 25.- naar huis. Deze prijs werd gesponsord door Intersport Megastore. De prijs voor de spandoekenwedstrijd werd gesponsord door MC Donalds, de winaars Lieke, Yara, Anna en Aafke van BS de Kennemerpoort mogen met 10 personen bij MC Donalds eten.

Basisschool de Driemaster en de St. Adelbertus spelen nu op 12 mei 2010 het kampioenschap van het district West 1-Noord van de KNVB op het sportpark van BKC/SVAP te Anna Paulowna.

Sportbureau Alkmaar
Het Sportbureau Alkmaar levert alle aspecten van sport en beweging aan de inwoners van Alkmaar. Het Sportbureau richt zich op een sportaanbod als basisvoorziening voor alle lagen van de Alkmaarse bevolking, jong en oud, binnenschools en buitenschools. Kijk op de website www.sportbureau-alkmaar voor meer informatie over de activiteiten van het sportbureau.

Einde persbericht