Ingezonden persbericht


Persbericht

Netgeslaagden krijgen tot hun verrassing sleutels van gloednieuwe auto om unieke rijervaring op te doen


* Drie dagen achtereen onbeperkt rijden, inclusief rijtraining
* BMW zoekt 'Joyriders' om in totaal 4800 dagen proef te rijden

Rijswijk. Tientallen mensen die zojuist zijn geslaagd voor hun rijexamen hebben vandaag tot hun verrassing niet alleen het felbegeerde rijbewijs, maar ook de sleutels van een gloednieuwe bolide overhandigd gekregen. Dat gebeurde op 12 BOVAG-rijscholen in het hele land. De actie is een initiatief BMW Group Nederland die 100 gloednieuwe BMW 1 en 3 Series heeft ingezet. De netgeslaagden beleven zo een unieke - want voor het eerst solo - rijervaring. Alle prille automobilisten mogen 'hun' auto drie dagen lang uitproberen.

Grootste proefritactie ooit
BMW Group Nederland zet 100 gloednieuwe auto's in voor de grootste proefritactie die ooit in Nederland is georganiseerd. De auto's zijn in het kader van een nieuwe BMW 'Joyriders'-campagne speciaal op kenteken gezet. De actie is vandaag feestelijk ingeluid door de eerste auto's aan te bieden aan mensen die net zijn geslaagd voor hun rijexamen. "Eerst mijn rijbewijs gehaald en nu ook nog een nieuwe auto tot mijn beschikking, geweldig", reageerde de netgeslaagde Natascha van der Hoeven uit Kwintsheul enthousiast tijdens de landelijke aftrap van de actie op BOVAG-rijschool Martien Don in Den Haag.

Voor het eerst solo op weg
Natascha van der Hoeven kreeg de sleutels uit handen van Diederik Reitsma van BMW Group Nederland. Ook in alle andere provincies kregen netgeslaagden vandaag de sleutels van 'hun' BMW overhandigd. Reitsma: "Volgens de Van Dale is Joyriden 'plezier maken in andermans voertuig'. Dat is precies wat wij met de landelijke 'Joyriders'-campagne van plan zijn. Meestal duurt een proefrit niet lang genoeg om een auto echt te leren kennen en te leren waarderen. BMW staat voor plezier in autorijden, daarom willen we een proefrit tijdens deze actie drie dagen laten duren. Tevens bieden we een gratis rijtraining aan, samen met een overzicht van leuke routes in Nederland. De actie met netgeslaagden is bewust met de BOVAG-rijscholen opgezet. Dan weet je dat mensen serieus zijn opgeleid en verantwoord de weg op gaan."

Fantastische ervaring
Roger Keijbeck, voorzitter van BOVAG-rijscholen, was dan ook meteen enthousiast toen BMW voorstelde om de allereerste BMW's aan te bieden aan mensen die net succesvol zijn afgereden. "Het zijn vaak jonge mensen die afrijden bij onze rijscholen. Die hebben wel wensen, maar meestal nog niet zo veel geld om meteen een nieuwe auto te kopen. Het is dan natuurlijk geweldig als je hen kunt verrassen met een veilige, sportieve auto waarmee ze meteen de weg op kunnen. En dat voor maar liefst drie dagen is wel een fantastische ervaring. Het is leuk dat wij als BOVAG-rijscholen daaraan kunnen bijdragen."

1600 proefritten
In totaal heeft BMW 50 auto's uit de 1 Serie ter beschikking en een even zo groot aantal uit de 3 Serie. Vanaf 1 mei maken mensen die een BMW uitgebreid willen ervaren, kans op een proefrit van drie dagen. De bijna 60 BMW dealers in het hele land krijgen elk de beschikking over twee auto's. In totaal geeft BMW tijdens deze actie - die tot eind juni duurt - 1600 proefritten weg, wat neerkomt op 4800 dagen proefrijden. Daarnaast mag de BMW dealer iedereen een instapvoordeel bieden dat kan oplopen tot 15%. Vanwege de verwachte grote belangstelling kunnen wellicht niet alle aanvragen voor een proefrit worden beloond. De precieze voorwaarden zijn na te lezen op www.bmw.nl/joyriders.

Rijswijk, 22 april 2010