Ruim 75 Smart & Sexy vrouwen vieren rokjesdag


AMSTERDAM, 20100422 -- Op 22 april, de sterfdag van Martin Bril is het Koningsplein in Amsterdam het toneel voor een bijzonder happening. Ruim 75 vrouwen vieren rokjesdag met een flashmob ter ere van Martin Bril én rokjesdag. Een feestje om de lente en vrouwelijkheid te vieren op een smart & sexy manier. De vrouwen hebben elkaar gevonden via Twitter of netwerksites.

Lisa Portengen, oprichter van het bedrijf Smart&Sexy zag een flashmob en wist meteen, `Ja, dat wil ik ook in Amsterdam'. Ze legde de link met rokjesdag, trommelde een commandoteam van zes vrouwen op en ging aan de slag. Een mooi eerbetoon aan Martin Bril, de man die rokjesdag een begrip maakte in Nederland. Ruim 75 vrouwen in rokjes die op zijn sterfdag dansen op het Koningsplein in Amsterdam. Hij zou het vast prachtig hebben gevonden.


Martin Bril
De rokjesdag flashmob - een flashmob is een (grote) groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer snel uiteenvalt - flashed om 13 uur op het Koningsplein. Na diverse oproepen op Twitter en netwerksites stromen de aanmeldingen van vrouwen binnen. Lisa Portengen zegt: "Het is een prachtig voorbeeld hoe nieuwe media mensen bij elkaar kan brengen".


Met haar bedrijf Smart & Sexy wil Lisa vrouwen bewust maken van hun vrouwelijkheid en mogelijkheden en talenten. Met workshops, trainingen en events.

Lisa Portengen
"Ik wil dat wij vrouwen er een feestje van gaan maken. Vandaag, met de flashmob, maar eigenlijk in je hele leven. Gelukkig zijn is een keuze. En wat je ook kiest, doe het Smart & Sexy", zegt Lisa. En dat veel vrouwen dat willen blijkt wel op deze bijzondere dag.


Voor beelden en informatie over de flashmob kijk op:
www.smartensexy.nl / www.flickr.com/photos/33042725@N03/sets/72157623784430919/

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Jennifer Delano : jennifer@jenniferdelano.com / www.jenjenpr.com