Ingezonden persbericht

Shell blijft favoriet bij managers

AMSTERDAM, 22 april 2010 - Shell heeft van alle in ons land gevestigde bedrijven volgens de Nederlandse managers het beste imago. Dit is gebleken na onderzoek van online onderzoeksbureau MWM2, dat in opdracht van het blad Management Team ruim 2.000 managers ondervroeg.

Centraal in het onderzoek van MWM2 stonden drie vragen: bij welke onderneming of organisatie willen managers het liefst werken, met welk bedrijf doen ze het prettigst zaken en wie heeft het beste toekomstperspectief? Shell was vorig jaar ook al nummer één, net voor Rabobank en Philips, die in 2009 ook de tweede en derde plek bezetten. Opvallend is de positie van Heineken, dat van plaats 15 naar de 10de positie steeg. Ook is de opmars van ict-bedrijven als Google en Apple indrukwekkend: zij stonden respectievelijk 22ste en 45ste, nu prijken ze op de 11de en 12de plaats.

Volgens de managers is KPN-topman Ad Scheepbouwer, net als vorig jaar, de beste ceo in Nederland, gevolgd door Hans Weijers van (AkzoNobel) en Philips-baas Gerard Kleisterlee.

De gehele uitslag leest u in de MT 500, een speciale uitgave van http://www.mt.nl Management Team, die op vrijdag 23 april in een oplage van 50.000 exemplaren verschijnt.
Management Team is een uitgave van http://www.mtmediagroep.nl MT MediaGroep BV.