Ingezonden persbericht




DINGEMAN KUILMAN VERLAAT PREMSELA

AMSTERDAM. Dingeman Kuilman neemt per 1 september 2010 afscheid als directeur van Premsela, het Nederlandse instituut voor design en mode. Hij is benoemd als voorzitter van het College van Bestuur van ArtEZ hogeschool voor de kunsten, gevestigd in Arnhem, Enschede en Zwolle.

Dingeman Kuilman was vanaf 2003 als directeur verbonden aan Premsela. Onder zijn leiding heeft Premsela als sectorinstituut een plaats gekregen in de culturele basisinfrastructuur.
Kuilman was in die hoedanigheid onder meer verantwoordelijk voor de realisatie van het eerste onderzoek naar de omvang en de economische betekenis van de designsector en Visies op vormgeving, de tweedelige bronnengeschiedenis van de Nederlandse vormgeving.
In de afgelopen periode werden daarnaast Morf, vormgevingstijdschrift voor studenten, de internationale portal Design.nl en het platform Streetlab opgericht. In 2004 initieerde hij het publieke designlaboratorium Platform21.
Dit voorjaar werd de Premsela Leerstoel ingesteld aan de Vrije Universiteit Amsterdam ten behoeve van de wetenschappelijke bestudering van de culturele aspecten van design en mode.

Kuilman was de mede-initiatiefnemer van het programma DutchDFA, waarbinnen sectorinstituten en brancheverenigingen op het gebied van design, mode en architectuur samenwerken om de internationale positie van Nederland als ontwerpland te versterken.

De Raad van Toezicht bedankt Dingeman voor zijn jarenlange inzet voor Premsela en het versterken van het Nederlandse designklimaat, en wenst hem veel succes in zijn nieuwe functie.

Premsela, Dutch Platform for Design and Fashion
Premsela, Dutch Platform for Design and Fashion wil vanuit een culturele invalshoek kansen creëren voor de groei van de Nederlandse vormgeving. Bij al onze projecten werken we intensief samen met een groot aantal partners. Samen met hen organiseren we lezingen, debatten en tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Daarnaast is Premsela uitgever van Morf, het grootste designtijdschrift van Nederland, en van de internationale portal Design.nl. Met onze activiteiten richten we ons op ontwerpers, studenten, opdrachtgevers, producenten en iedereen die geïnteresseerd is in de culturele waarde van design en mode.


---

Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht