Ingezonden persbericht

YOUTUBE FESTIVAL: BEZOEKERS STELLEN ZELF HET PROGRAMMA SAMEN

IEDEREEN IS EEN FILMPROGRAMMEUR IN TAC

Temporary Art Centre (TAC) presenteert het Youtube festival, een avond gevuld met alles wat te filmen valt, crowdsourced door TACbezoekers. Van parodieën tot egotrips en van het beste uit de artistieke film tot de meest bizarre creatieve experimenten.

Speciaal voor alle liefhebbers van het uploaden, bekijken en delen van filmpjes organiseert TAC het Youtube festival. Op YouTube worden dagelijks zo'n miljard filmpjes bekeken, maar tijdens het festival kunnen bezoekers eens uit hun eigen klikgedrag stappen en de lievelingsfilmpjes van anderen bekijken. Geen bloopers of kijkcijferkanonnen zoals het alom bekende 'Charlie bit my finger', maar persoonlijk gekozen favorieten die nog nooit of vrijwel niet zijn vertoond op tv.

In verschillende zalen in TAC, naar categorie ingedeeld, kan het publiek kijken naar filmpjes die vooraf zijn ingestuurd door de bezoekers van TAC. Mensen kunnen 'zappen' tussen de categorieën parodie, creatief experiment, art movie, egotrip of tutorial door simpelweg naar een ander scherm of zaal te lopen. Een dansje wagen kan natuurlijk ook, de speciale Youtube VJ showt unieke clips uit de categorie verzoeknummertjes.

Het Youtube festival is een initiatief van CINETAC. Tijdens deze filmavonden in TAC worden films onder de aandacht gebracht die minder bekend, maar zeer de moeite waard zijn. Suggesties voor het Youtube festival konden worden aangemeld via www.cinetac.nl, de inschrijving is inmiddels gesloten.

YouTubefestival, vrijdag 23 april 2010, 20.00 - 01.00u. Temporary Art Centre, Vonderweg 1, 5611 BK Eindhoven
---

NOOT VOOR REDACTIE (