Gemeente Lelystad

Driedaags GOOD! Lelystad

Woensdag 20 januari 2010

Lelystad heeft de intentie een grote, driedaagse beurs op het gebied van duurzaamheid in Lelystad te laten plaatsvinden.

Primeur

Samen met de Stichting Duurzaam Direct worden in de komende periode de handen ineen geslagen om deze consumentenbeurs, onder de naam GOOD! Lelystad vorm te geven. De bedoeling is dat de beurs plaatsvindt op 23, 24 en 25 april 2010 aan de kust en helemaal in het teken staat van duurzaam design, wonen, bouwen en leven. Lelystad heeft hiermee de primeur.

Sexy en hot

Duurzaam is `sexy en hot', aldus de organisatoren Stichting Duurzaam Direct. De organisatoren van de beurs zijn trouwens niet de minsten; zo organiseerden zij eerder al de Woonbeurs in de RAI en de Libelle Zomerweek. Lelystad heeft ook een grote ruimte op de beurs en laat deelnemers onder andere kennismaken met (duurzaam) wonen in Lelystad.

Positieve levenswijze

Op GOOD! Lelystad staat de positieve lifestyle-, wellbeinggedachte centraal. Duurzaamheid hoort bij een positieve levenswijze en levensinstelling. Deze mentaliteitsslag is bijvoorbeeld al gemaakt in de restaurantwereld. Door televisiechefs als Jamie Oliver, Heston Blumenthal, Gordon Ramsey; maar ook door Nederlandse topchefs als Jannie Boer, is lokaal en biologisch geteeld voedsel een must geworden. Niet omdat het eco is, maar omdat het puurder is en lekkerder smaakt. Een hybride auto rijdt gewoon fijn en is ook nog goed voor de portemonnee, een goed geïsoleerd huis in de eerste plaats lekker comfortabel, een zonnecollector maakt je onafhankelijker van energieproducenten, etc. Op GOOD! Lelystad kan de consument al deze producten en diensten ontdekken.

---