Gemeente Halderberge


Op zoek naar uw roots?

Lezing over genealogisch onderzoek

Wie op zoek gaat naar zijn voorouders kan niet om internet heen. Talloos zijn de genealogische sites, de uitwisselingsplatforms, de portals, maar ook de kant en klare stambomen van onduidelijke herkomst. In deze lezing leert U het kaf van het koren te scheiden en krijgt U tips waar U terecht kunt voor de nieuwste online bronnen.
* Datum: Vrijdag 23 april 2010

* Tijd: 18.30-21.30 uur

* Locatie: In de Drie Snoeken, Oud Gastel (Dorpsstraat 50)

Het Mastboomhuis, de Heemkundekring Oud Gastel, en het Regionaal Archief West Brabant nodigen u van harte uit. De entree bedraagt EUR
1,- en consumpties kosten eveneens EUR 1,-. Vanwege de verwachte toeloop is aanmelding vooraf gewenst. U kunt dit doen op de volgende e-mailadressen: conservator@mastboomhuis.nl / rawestbrabant@wxs.nl

Programma


* 18.30-19.00 uur
Inloop met koffie/thee

* 19.00-19.45 uur
Lezing door Dhr. Hans Janssen
De mogelijkheden van genealogie op internet en in het archief, met een demonstratie van de bekendste stamboomsites en zoeksystemen als Genlias en Memorix.

Pauze

* 20.00-20.45 uur
Lezing door Drs. Eric Hennekam
De moderne manier van genealogie beoefenen: op internet.
* 20.45-21.30 uur
Gelegenheid tot het stellen van vragen

In een vitrine zullen de genealogische aantekeningen van Henri Mastboom, de laatste telg uit dit geslacht in Oud Gastel, worden tentoongesteld. In de lezing zal aan deze aantekeningen worden gerefereerd.

Sprekers

Hans Janssen is directeur van het Regionaal Archief West-Brabant. Drs. Eric Hennekam beoefent als archiefonderzoeker dagelijks genealogisch onderzoek ten behoeve van de medische wetenschap. Hij is dé autoriteit op dit gebied in Nederland. Hij is daarnaast de bedenker en oprichter van een archiefforum: www.archieven.org.