KNHS

KNHS Rondjes Instructie in de regio
18 maart 2010
rondjesandermarijnissen

ERMELO (KNHS) - Op vrijdagavond 23 april wordt een tweetal rondjes instructie georganiseerd op locaties in Assen en Oud Gastel. Grand Prix-ruiter Sander Marijnissen komt naar Assen om een avond te verzorgen met als thema Spelenderwijs van niets naar iets. Oud ponybondscoach Wim Bonhof verzorgt in Oud Gastel een inspirerende avond waarbij het springen centraal staat.

Spelenderwijs van niets naar iets
Grand Prix-ruiter Sander Marijnissen gaat tijdens zijn rondje instructie aan het werk met ruiters die paarden in de leeftijd van 3 tot 10 jaar onder het zadel hebben. Hij laat zien op welke manier de opleiding van een paard verloopt, maar dat genieten van het rijden voor paard en ruiter het belangrijkst is. Het liefst wil hij de paarden in zijn opleiding spelenderwijs dingen leren en dat wordt deze avond vaak benoemd.

Er verschijnen deze avond verschillende talentvolle paarden in de baan. Eerst betreedt een aantal
3-en 4-jarige paarden de piste waarbij wordt getoond op welke manier de paarden worden getraind. Deze paarden maken vervolgens plaats voor een aantal 5- en 6-jarige paarden die op M/Z niveau getraind worden. Aan het eind van de avond treedt Marijnissen zelf op met één van zijn toppaarden.

Het rondje instructie Spelenderwijs van niets naar iets wordt georganiseerd op Hippisch Centrum Sunrise-Stables. Het adres is Baggelhuizen 2, 9405 VD in Assen. Meer informatie over de accommodatie: www.sunrise-stables.nl .

Springen
Wim Bonhof legt uit op welke manier je als ruiter de training kunt afwisselen en toch het paard in de training kunt verbeteren. Ruiters maken vaak een buitenrit om de training af te wisselen, maar af en toe een sprongetje maken is ook erg belangrijk. Paarden moeten zich bij het springen op een andere manier rekken en daar worden ze lekker los van. Door de afwisseling blijven de paarden mooi fris en houden ze plezier in het werk.

Tijdens het rondje instructie wordt uitgelegd op welke manier je het springen in je training kunt opnemen. Er wordt tijdens deze avond veel aandacht besteed aan de wijze van bouwen en welke aanleuning gebruikt moet worden. Ook wordt er uitvoerig aandacht besteed aan de afstand tussen de hindernissen en op welke manier je met balktraining je paard verder kunt gymnastiseren.

Het rondje instructie Springen wordt georganiseerd op Manege Reigershof. Het adres is Bremswegje 7C, 4751 RW in Oud Gastel. Meer informatie over de accommodatie: www.reigershof.nl.

De rondjes instructie beginnen om 19.30 uur en duren tot ongeveer 22.30 uur. De entree is 15,- per persoon. Wil je de avond bijwonen, meld je dan van tevoren aan per e-mail: accommodaties@knhs.nl of per fax (0577) 40 17 25. Kijk voor meer informatie op www.knhs.nl -> KNHS Opleidingen -> Rondjes Instructie.