CDA

Verkiezingscongres vrijdag 23 en zaterdag 24 april 2010 woensdag 24 maart 2010
Hierbij nodigen we u uit voor het Verkiezingscongres dat op vrijdag 23 en zaterdag 24 april zal plaatsvinden in het World Forum Den Haag (Churchillplein 10, 2517 JW 's-Gravenhage).

Voorlopig Programma
Vrijdag 23 april:
14.00-18.30: discussie verkiezingsprogramma 18.30-19.30: diner
19.30-22.00 uur: discussie verkiezingsprogramma Op vrijdag staat de discussie gepland over het verkiezingsprogramma. Tot 8 april, 10.00 uur kunnen amendementen worden ingediend op het concept-verkiezingsprogram (verkiezingsprogramma@cda.nl). Amendementen kunnen worden ingediend door gemeentelijke afdelingen, provinciale afdelingen, bijzondere organen (zoals de Commissie Buitenland en de Eduardo Frei Stichting) en bijzondere organisaties (het Wetenschappelijk Instituut, de Bestuurdersvereniging, het CDJA en het CDAV).
De amendementen worden voorzien van een pre-advies en besproken op het vrijdagdeel van het Congres. Met behulp van stemkastjes zal er gestemd worden over de amendementen. De amendementen die niet met 2/3 meerderheid worden aangenomen komen zaterdagmorgen plenair terug.

Zaterdag 24 april:
09.30-13.00 uur: huishoudelijk deel Congres, discussie en vaststelling verkiezingsprogramma, behandeling resoluties en tot slot bekrachtiging kandidatenlijst en benoeming lijsttrekker 13.00-14.00 uur: lunch
14.00-15.30 uur: feestelijk middagprogramma met o.m. toespraken en interviews.
15.30-17.30 uur borrel

Stemrecht
U heeft stemrecht als u aan de onderstaande criteria voldoet:
1. U bent op 23 april langer dan 8 weken lid van het CDA (voor 26 februari 2010)

2. U heeft voor 1 april uw contributie tot en met het jaar 2009 betaald.

Indienen resoluties
Wilt u een resolutie indienen, dan zijn de volgende regels van kracht.
1. U kunt een resolutie indienen namens een provinciale afdeling, het CDJA of het CDAV

2. U kunt een resolutie indienen namens een gemeentelijke afdeling

3. U kunt een resolutie indienen namens 25 individuele leden.

Uiterste datum indienen resoluties donderdag 8 april, uiterlijk 10.00 uur via resoluties@cda.nl;
Plaatsing resoluties op de website (www.cda.nl), voorzien van een preadvies: maandag 19 april 16.00 uur.

Verzenden stukken
Gezien het krappe tijdpad zullen de stukken en toegangskaarten niet eerder dan 20 april verzonden kunnen worden. Het concept-verkiezingsprogramma wordt u reeds in maart toegezonden en krijgt u niet nogmaals met de stukken meegestuurd. U kunt kiezen uit de volgende stukken:
Vergaderstukken 23/4: Overzicht amendementen en pre-adviezen op het concept-verkiezingsprogram
Vergaderstukken 24/4: Stukken voor het huishoudelijk deel + overzicht resoluties.
Jaarrekeningen 2009: Te behandelen tijdens huishoudelijk deel 24/4
Jaarverslagen 2009: Te behandelen tijdens huishoudelijk deel 24/4

Kosten deelname Partijcongres
Deelname aan het Partijcongres is kosteloos.
U betaalt alleen voor de catering.
Kosten diner vrijdag 23/4 (18.30-19.30): 20 euro (incl. 1 drankje)
Kosten lunch zaterdag 24/4 (13.00-14.00 uur) 15 euro (incl. 1 drankje)

U kunt het juiste bedrag overmaken op giro 102.575 tnv Centrale Verrekenkas CDA PR/C, o.v.v. diner en/of lunch + aantal personen en bij voorkeur vermelding van uw lidnummer. Het bedrag dient uiterlijk 14 april overgemaakt te zijn. Alleen bij een tijdig ontvangen betaling reserveren we een diner en/of lunch voor u. Diner- en lunchbonnen op de dag zelf kopen is niet meer mogelijk.

Aanmelden
Aanmelden is verplicht en kan t/m 20 april.
Heeft u zich voor 14 april aangemeld, dan ontvangt u alle stukken rond 22 april thuis. Meldt u zich aan tussen 14 april en 20 april, dan krijgt u alleen een bevestiging via de mail en kunt u de stukken en benodigde toegangskaarten ter plekke op 23 of 24 april afhalen. Op het aanmeldformulier kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van catering, welke stukken u wilt ontvangen en voor welke programma-onderdelen u zich opgeeft.
U kunt zich hier aanmelden met relatienummer.
U kunt zich hier aanmelden zonder relatienummer. U kunt hier een introducé aanmelden.

Introducés
Introducés zijn op zaterdag 24 april van harte welkom, mits begeleid door een CDA-lid. U kunt uw introducé aanmelden via de aanmeldformulieren op de site. Vrijdag 23 april is alleen bestemd voor leden.

Hotelovernachtingen
Via internet kunt u eenvoudig een hotel in de directe omgeving van het World Forum boeken.
De dichtstbijzijnde hotels zijn Novotel World Forum, Bel Air Hotel Den Haag en Crowne Plaza Den Haag Promenadehotel.
Voorbeelden bookingsites: www.booking.com, www.hotels.nl/den-haag, www.hotelspecials.nl/den_haag, www.weekendcompany.nl Â
Bereikbaarheid en Parkeren World Forum
Openbaar vervoer
Vanaf Den Haag Centraal Station (CS)
Tramlijn 17, uitstappen bij halte Statenplein.
Tramlijn 10, uitstappen bij halte World Forum.
Let op: tram 10 rijdt alleen op werkdagen van 7.00 tot 9.00 uur en van 15.30 tot 18.30 uur.

Vanaf Den Haag Hollands Spoor (HS)
Tramlijn 17, uitstappen uit bij halte Statenplein. Tramlijn 1, uitstappen bij halte World Forum.

Auto
Vanuit Utrecht / Amsterdam
U volgt de A12 richting Den Haag. De A12 gaat over in de Utrechtsebaan. Deze volgt u tot het einde. Bij de stoplichten slaat u linksaf. U rijdt dan op de Zuid Hollandlaan. Aan het einde gaat u bij de stoplichten naar rechts. Dit is de Koningskade, die overgaat in de Raamweg. U rijdt onder het viaduct door en gaat daarna onmiddellijk naar rechts met de bocht mee het Hubertus Viaduct op. Deze komt uit op de Prof. B.M. Teldersweg en gaat vervolgens over in de Johan de Wittlaan. U volgt de borden World Forum en parkeert vervolgens in de ondergrondse parkeergarage.

Vanuit Amsterdam / Leiden
Vanaf de A44 uit de richting Amsterdam houdt u de borden Den Haag N44 aan. Net voorbij Wassenaar, neemt u de afslag Den Haag/Scheveningen N14. U vervolgt uw weg en rijdt de Hubertustunnel in. Zodra u de tunnel uit bent, blijft u rechtdoor rijden. U rijdt over het Hubertus Viaduct die uitkomt op de Prof. B.M. Teldersweg en gaat vervolgens over in de Johan de Wittlaan. U volgt de borden World Forum en parkeert vervolgens in de ondergrondse parkeergarage.

Vanuit Rotterdam
Vanaf de A13 volgt u bij verkeersplein Ypenburg de borden richting Amsterdam (=A4). Bij het Prins Clausplein volgt u Den Haag/Voorburg. U rijdt het viaduct over en volgt de borden Den Haag. Dan komt u op de Utrechtsebaan. U volgt verder de omschrijving als hiervoor aangegeven.

HTMC (Haagse Taxi Mobilofoon Centrale)
Mocht u gebruik willen maken van een taxi naar het World Forum Theater, kunt u contact opnemen met de Haagse Taxicentrale HTMC. Â Telefoonnumer: 070-390 77 22
Website: www.htmc.nl