Gemeente Voorschoten

de Dorpskerk

23 april: Salve Regina in de Dorpskerk

Bonizzoni Op vrijdag 23 april om 20.15 uur brengen de Solisten en het Barokorkest van het Koninklijk Conservatorium o.l.v. Fabio Bonizzoni (op de foto) het programma `Salve Regina' in de Dorpskerk in Voorschoten.

Op het programma staan van Giovanni Battista Pergolesi het Salve Regina en In celestibus regnis. Van Baldassare Galuppi - Confitebor en van Georg Philipp Telemann - Concert TWV 53: D1 in D gr.t.

Gedurende enkele eeuwen beschouwde men de Italiaanse muziek als de meest geavanceerde in de wereld: ze was stilistisch `modern'. Van de jong gestorven Giovanni Battista Pergolesi kent iedere muziekliefhebber diens Stabat Mater. Zijn Salve Regina is minstens zo mooi maar wordt zelden uitgevoerd. Zijn werk was revolutionair en invloedrijk in Europa, evenals de Aria's van de nu wat minder gehoorde Venetiaan Baldassare Galuppi. Deze muziek zou heel Europa veroveren. Hun invloed op het werk van Telemann getuigt hiervan.

De Italiaanse Fabio Bonizzoni studeerde cum laude af in orgel, clavecimbel en compositie. Hij vervolgde zijn opleiding bij Ton Koopman in Den Haag. Na enige jaren van samenwerking met grote ensembles zoals het Amsterdam Baroque Orchestra en Europa Galante, wijdt Fabio Bonizzoni zich nu aan zijn eigen ensemble La Risonanza. Fabio Bonizzoni is docent aan de afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Kaartverkoop en aanvang

Het concert is op vrijdag 23 april om 20.15 uur in de Dorpskerk in Voorschoten.
Kaarten EUR 16,00 / EUR 6,00 cjp/studenten < 27 jaar (aan de kerk) Reserveren via http://www.musantica.nl/ of per telefoon op (0900) 4 104 104 (Diligentia, 15c/pm)

Nieuwe kassatijden Diligentia
Aan de kassa: dinsdag t/m zaterdag 16:00 - 19:30 uur Per telefoon: dinsdag t/m zaterdag 16:30 - 19:30 uur.
* 23 april 2010