Gemeente Lingewaard


De jeugd die deugt!

Zondagmiddag 28 maart hebben jongeren en volwassenen uit de gemeente Lingewaard gediscussieerd over verschillende onderwerpen. Deze middag was onderdeel van de Campagne De jeugd die deugt!

Tien stellingen zijn besproken tijdens deze middag. Een voorbeeld van de besproken stellingen is er moet een hangplek komen voor ouderen, het zwarte gat zou een crossbaan moeten worden en de leeftijd voor het nuttigen van alcohol moet verhoogd worden naar 18+.

In een informele opstelling werd per stelling ongeveer 7 minuten gediscussieerd. Jong en oud zat gemoedelijk in de Toko bij elkaar met tussen de rondes door een pauze waarin nog verder gesproken werd over de onderwerpen. De aanwezige wijkplatforms hebben de jongeren uitgenodigd om ook eens bij hen te komen kijken.

Toko

Vrijdagavond 23 april om 18.30 uur zal de derde activiteit van de campagne De jeugd die deugt! plaatsvinden op het Raadhuisplein in Huissen. Rappen is een kunstvorm die niet door iedereen als zodanig gezien wordt. De jeugd experimenteert graag met taal, woorden, ritme en muziek. Dit heeft als resultaat dat rappen, oftewel praten op muziek is ontstaan. Samen met het Smartlappenkoor Lingewaard, rapper Koen Neijenhuis alias Spijker en Charles Dickson van Stichting Mudanthe, laat de jeugd zich op 23 april horen. Het belooft een interessante ontmoeting te worden tussen jong en oud, u bent hier toch ook bij?!

(Geplaatst: 6 april 2010)