Gemeente Noordwijkerhout


Vele activiteiten rondom verlicht bloemencorso Noordwijkerhout

Het bloemencorso van de Bollenstreek rijdt op vrijdagavond 23 april door het centrum van Noordwijkerhout. De kleurrijke praalwagens en de met bloemen versierde luxe wagens zullen voor die gelegenheid prachtig worden verlicht.

Het verlichte bloemencorso start om 21.00 uur bij de Gieterij/Maandagsewetering en rijdt via de Wildlaan, Viaductweg, Koninginneweg, Havenstraat, langs de Witte Kerk, Dorpsstraat, Viaductweg, Van Iersellaan, Van der Weijdenlaan, Victoriberg en Herenweg naar De Brink, waar de eerste wagens om ca. 22.10 uur aankomen.

Vier muziekkorpsen zullen het verlichte bloemencorso muzikaal omlijsten, t.w.

- Muziekvereniging St.Jeanne d'Arc, Noordwijkerhout
- Drumfanfare Altesa, de Zilk

- Muziekvereniging St.Cecilia, Voorhout

- Premier Drumcorps, Krommenie

Ook de kinderen dragen hun steentje bij. Met hun versierde fietsen en lampionnetjes gaan zij aan het verlichte bloemencorso vooraf. Zij starten op de Viaductweg en gaan via het centrum naar De Brink.

Het Toeristisch Platform Noordwijkerhout organiseert in het corsoweekend tal van activiteiten:

Toeristische markt

Op vrijdag 23 april vindt van 14.00 uur tot 20.00 uur de toeristische markt `Bollen en Bloemen' plaats bij de Witte Kerk in het centrum van Noordwijkerhout. Tijdens de markt zijn er demonstraties van oude ambachten.
Oude werktuigen uit de bollenbranche zijn te bewonderen op het Marktplein.

Bezichtiging Witte Kerk

De Witte Kerk is vrij toegankelijk op de volgende tijden:
* vrijdag 23 april van 13.00 uur tot 20.00 uur
* zaterdag 24 april van 10.00 uur tot 15.00 uur, vanaf 15.00 uur, elk uur rondleiding door de kerk door ds. Van der Weide. Aanmelden kan bij de kerk of via de VVV, Dorpsstraat 8.
* zondag 25 april van 10.00 uur tot 11.00 uur - speciale kerkdienst o.l.v. ds. Van der Weide,
van 11.30 tot 13.30 uur - openstelling kerk.

Optredens bij de Witte Kerk

Voorafgaand aan het verlichte bloemencorso op 23 april treden op:
* Zangkoor Bloom, van 18.00 - 19.00 uur;

* Brass Ensemble Bollenstreek, van 19.00 - 20.00 uur:
* Shantykoor 't Bollenhart, van 20.00 - 21.00 uur.

Bloemenmozaïeken

Tijdens het corsoweekend zijn er bloemenmozaïeken te bewonderen in de tuin van de Witte Kerk.

Bollenbus

Tot en met 16 mei 2010 rijdt `de bollenbus' vanaf de Dorpsringweg (Witte Kerk) in het centrum van Noordwijkerhout via NH Leeuwenhorst langs de bollenvelden naar Keukenhof. Het is ook mogelijk om vanaf Keukenhof de bustocht te maken en een bezoek te brengen aan Noordwijkerhout, het `Hart van de Bollenstreek'.

Vertrektijden:
Dorpsringweg: 11.00 uur, 14.00 uur en 17.00 uur (ophaalrit). Keukenhof: 12.00 uur, 15.00 uur en 17.30 uur (ophaalrit). Op woensdag, zaterdag en zondag rijdt de historische bus van de Rotterdamsche Tramweg Maatschappij. Op de andere dagen rijdt de comfortabele touringcar van Brouwers Tours.

Openluchtconcert `Swingend door Europa'

Op zondag 25 april van 14.00 uur tot 16.00 uur vindt er een openluchtconcert plaats aan de Gooweg (tussen de Schulpweg en de Langelaan) in Noordwijkerhout. Het Eurokoor wordt muzikaal begeleid door de Europacemakers. De intermezzo's worden verzorgd door de dansgarde van Carnavalsvereniging De Kaninefaaten.

Bezoekers wordt verzocht zoveel mogelijk op de fiets of lopend te komen. Gratis parkeren kan bij NH Leeuwenhorst, Langelaan 3.

Landgoed Tespelduyn

Eind februari ging de eerste schop de grond in voor de aanleg van het landgoed, een golfbaan en een jeu de boulesbaan. Tijdens het bloemencorsoweekend van 23, 24 en 25 april is er gelegenheid om tussen 10.00 uur en 16.00 uur alvast een kijkje nemen. Er is een golfgerelateerde activiteit, op het landgoed zijn picknickplaatsen aanwezig en er wordt rekening gehouden met het bezoek van kinderen.

Fiets- en wandeltocht

De VVV Noordwijkerhout heeft een speciale fiets- en wandeltocht uitgezet van 25 km. De tocht kan gemaakt worden aan de hand van een routekaart met een audio-speler, niet alleen tijdens het corsoweekend, maar ook buiten het bloeiseizoen.

Meer informatie: VVV Noordwijkerhout tel. 0252-372096 of www.vvvnoordwijkerhout.nl

Zie ook


* Evenementen

* Voorstellen Koninklijke onderscheidingen
* Verlicht bloemencorso