Gemeente Gorinchem


Open dagen sportpark Molenvliet

Gorinchem, 12 april 2010 - Het project Gorinchem Beweegt organiseert op vrijdag 23 en zaterdag 24 april samen met de sportverenigingen op sportpark Molenvliet twee open dagen in het kader van de Nationale Sport Week 2010.

De open dagen zijn bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Gorinchem. Zij kunnen dan meedoen met allerlei activiteiten en zo op een laagdrempelige manier kennismaken met de verschillende sporten. Het is voor het eerst in Gorinchem dat sportverenigingen een gezamenlijke activiteit van een dergelijke omvang organiseren.

23 april: zwemmen

Op vrijdag 23 april organiseren alle zwemverenigingen een open avond in het Caribabad. Belangstellenden kunnen gratis meedoen aan allerlei activiteiten zoals waterpolo, wedstrijdzwemmen, reddingszwemmen, snorkelen en zelf leren duiken. De avond begint om 18.30 uur en duurt tot 21.00 uur.

24 april: buitensport

Op zaterdag 24 april organiseren diverse buitensportverenigingen een open dag op hun complex. Op het programma staan sporten zoals voetbal, korfbal, handbal, atletiek en jeu de boules. De verenigingen presenteren zich met demonstraties, wedstrijden, informatie en clinics voor iedereen. De open dag duur van 10.00 tot 17.00.

Meer informatie over het programma is te vinden op www.gorinchem.nl/gorinchembeweegt.

Nationale Sport Week

In 2010 wordt voor de zevende maal de Nationale Sport Week gehouden, van 17 tot en met 24 april. Sportverenigingen, scholen, gemeenten en andere aanbieders van sport en bewegen organiseren dan in het hele land sportieve activiteiten om onder de aandacht te brengen hoe gezond en plezierig het kan zijn om te bewegen.