Gemeente Noordenveld

recreatiesector Noordenveld

Bedrijfsbezoeken aan recreatiesector Noordenveld

Gepubliceerd op: 15 april 2010

Burgemeester Hans van der Laan, aftredend wethouder Jan Kemkers en de beoogd wethouder recreatie en toerisme Jacob Dam brengen op vrijdag 23 april bedrijfsbezoeken aan bungalowpark Den en Duin, camping De Norgerberg en groepsaccommodatie De Zwerfsteen.

Om 9.00 uur start het gezelschap bij bungalowpark Den en Duin aan de Postmaatseweg 10 te Norg. De beheerders, de heer Bartelink en mevrouw Hiemstra, nemen de ontvangst voor hun rekening. Bungalowpark Den en Duin is een kleinschalig bospark met een grote diversiteit aan bungalows. Er staan naast unieke monumentale bungalows uit de jaren '30 ook moderne bungalows geschikt voor mensen met een fysieke beperking. Den en Duin staat aan de vooravond van een grootschalig kwaliteitsverbeteringsprogramma gestimuleerd door de provincie Drenthe.

Om 10.00 uur brengen de heren een bezoek aan camping De Norgerberg aan de Langeloërweg te Norg. De ontvangst is in handen van de familie Schippers, de eigenaren van de camping. De Norgerberg is een viersterren camping in Norg. Het bedrijf is bezig met een milieuproject van de provincie Drenthe, waarbij het uitgangspunt CO2 besparing is. Ook worden op dit moment acht hooikiepen gerealiseerd. Dit betekent dat toeristen vanaf aankomend seizoen hun nachten kunnen doorbrengen in een traditionele hooiberg.

Tot slot gaan de burgemeester en de wethouders naar groepsaccommodatie, activiteiten- en vergadercentrum De Zwerfsteen, aan de Esweg in Roderesch. Om ongeveer 11.15 uur worden ze ontvangen door eigenaar Dirk Duijn. De Zwerfsteen heeft de beschikking over twee groepshuizen, geschikt voor in totaal 72 personen. De Zwerfsteen verzorgt dagarrangementen op en om het terrein, waarbij samenwerken voorop staat, maar ook speurtochten en nordic walken. Ook biedt de Zwerfsteen vergaderarrangementen aan.