Gemeente Gennep


Persberichten

Gennepenaren presenteren hun ideeën tijdens Vitaal Gennep Café op 23 april
Het tweede Vitaal Gennep Café op vrijdagavond 23 april vormt de aftrap voor de volgendewedstrijdronde van de ID Trofee Gennep: Kunst en cultuur in het groen. Inzenders van deeerste ronde presenteren hun ideeën voor een `Levendig centrum'. De jury maakt bekendwelke ideeën door gaan naar de finale en welk idee de rondeprijs van EUR 2.500,- wint.Iedereen is welkom!

De website www.iDTrofeegennep.nl telt inmiddels 42 ideeën, waarvan 34 inzendingen voor de eerste wedstrijdronde. Alle ideeën zijn getoetst aan de wedstrijdcriteria en besproken met deinzenders. Elf ideeën voldoen aan deze criteria en worden voorgelegd aan de jury.

Nominaties
Enkele inzenders presenteren tijdens het Vitaal Gennep Café hun idee en beantwoordenjuryvragen. De jury nomineert vervolgens maximaal twee ideeën voor de grote finale eind ditjaar. De genomineerden krijgen EUR
1.500,- om hun idee verder uit te werken en campagne tevoeren. Eind van het jaar bepalen namelijk de inwoners van de gemeente Gennep (via internet enSMS) welk idee de ID Trofee wint. De uiteindelijke winnaar krijgt een uitvoeringsbudget vanEUR 25.000,-. Per ronde reikt de jury bovendien een rondeprijs uit van EUR 2.500,-.

Programma
Locatie van het tweede Vitaal Gennep Café is de voormalige Goede Herderschool aan hetEuropaplein. Voor één avond wordt de locatie omgebouwd tot een gezellig café en aangekleed inde stijl van de tweede wedstrijdronde: Kunst en cultuur in het groen. De avond wordtgepresenteerd door Vincent Ronnes (Boxgala Boxmeer) en omlijst met muziek van `AngelsRule'. Gastspreker is Albert Hoex, schrijver en regisseur van Theater de Plaats in Arnhem.Theater De Plaats geeft voorstellingen midden in het landelijk gebied, en is daarmee eeninspirerend voorbeeld van Kunst en Cultuur in het groen.Het Vitaal Gennep Café is open om 19.30 uur. Afsluiting om 22.00 uur met een borrel.Locatie: voormalig Goede Herderschool, Europaplein 1, Gennep. Iedereen is welkom!


* * * * * * Einde persbericht * * * * * *