Deelgemeente Oud-West Amsterdam


drempelplaat in de Kinkerstraat

---

23 april: onthulling eerste drempelplaat in de Kinkerstraat

Verbetering van de winkeltoegankelijkheid in de Kinkerstraat

16 april 2010

Op vrijdag 23 april tussen 13.30 en 14.00 uur vindt bij Laloli Sieraden, Kinkerstraat 334, de onthulling plaats van de eerste drempelplaat in de Kinkerstraat. Dit gebeurt door Yvonne Lammers, portefeuillehouder Zorg en Welzijn en Marianne van Driest van Laloli Sieraden. Vervolgens wordt de feestelijke ingebruikname verricht door Funda Müjde, actrice, columniste en cabaretière.

Yvonne Lammers, portefeuillehouder Zorg en Welzijn: "Het verbeteren van dewinkeltoegankelijkheid hoort bij de Woonservicewijk Borgerbuurt. Wij vinden het als Dagelijks Bestuur namelijk heel belangrijk dat winkels toegankelijk zijn voor mensen met een functiebeperking."

Drempelplaten

Door het plaatsen van drempelplaten bij winkels die niet goed bereikbaar zijn, kunnen mensen met een beperking zelfstandig functioneren en blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Een aantal winkels in de Kinkerstraat is nu niet goed toegankelijk voor bijvoorbeeld gehandicapten en rollators. Door het aanleggen van drempelplaten wordt dit verholpen. Een drempelplaat wordt per winkel op maat gemaakt en is daarmee gebonden aan de locatie. Het stadsdeel is eigenaar van de drempelplaten en het beheer komt in handen van de ondernemers. De bedoeling is dat zij de drempels buiten leggen en 's avonds weer binnenhalen. Een eerste inventarisatie leert dat ongeveer 38 winkels in aanmerking komen voor een drempelplaat.
---