Gemeente Stadskanaal

Verkeer op de N366 tussen Stadskanaal en Jipsingboermussel moet vanaf vrijdag 23 april tot en met donderdag 3 juni rekening houden met verkeershinder en omleidingsroutes. De weg is in zuidelijke richting afgesloten voor alle verkeer in verband met wegwerkzaamheden. De N366 wordt hier verbreed. Het verkeer in noordelijke richting kan wel van de N366 gebruikmaken. Ter hoogte van de wegwerkzaamheden geldt echter een lagere maximumsnelheid.

Omleidingsroute

De N366 is afgesloten tussen de aansluiting met de Nautilusweg (N374) tot de afslag Ter Apelkanaal/Jipsingboermussel. De omleidingsroute is met borden aangegeven. De omleidingsroute gaat via de Westerstraat, de Drentse Mondenweg (N379) naar de Nautilusweg/aansluiting N366. Op I www.n366veilig.nl is een kaartje met de omleidingsroute te vinden.

N366 Veilig

De wegwerkzaamheden zijn onderdeel van het project N366 Veilig. Dit project heeft tot doel om de verkeersveiligheid van deze weg te verbeteren en in vijf jaar tijd het aantal ongevallen en het aantal gewonden met 50 procent te laten dalen. De aanpak bestaat uit een combinatie van maatregelen op het gebied van infrastructuur, handhaving en educatie. Het project is een initiatief van Provincie Groningen, de gemeenten Veendam, Pekela, Stadskanaal en Vlagtwedde, het Verkeer- en Vervoerberaad Groningen, Regiopolitie Groningen en het Openbaar Ministerie. In 2015 wordt het project afgerond.

Vanaf 23 april 2010 is de N366 in zuidelijke richting afgesloten voor alle verkeer.

* 19 april 2010