Gemeente Dongeradeel


Ook dit jaar compostactie in Dongerdeel

Op vrijdag 23 april van 9.00 uur 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur en op zaterdag 24 april van 9.00 uur tot 12.00 uur kunnen alle inwoners van de gemeente Dongeradeel weer gratis compost ophalen. De compost kan worden opgehaald van het gemeentelijk terrein aan de Birdaarderstraatweg 86 net buiten Dokkum. Er kan per inwoner maximaal
1 aanhangwagen worden meegenomen. Denkt u erom dat u zelf materiaal meeneemt voor vervoer van de grond. Bijvoorbeeld stevige plastic zakken of emmers. Hoewel er weer een grote berg compost zal liggen geld het motto: op = op.

De compost wordt u geschonken als dank voor uw inspanningen om de afvalscheiding een succes te maken. Door de gescheiden inzameling van afval wordt een bijdrage geleverd aan de vermindering van de hoeveelheid afval. In de eerste plaats doordat er minder afval gestort of verbrand hoeft te worden. In de tweede plaats omdat het afval wordt omgezet in een hoogwaardig eindproduct. Bovendien voorkomt u hiermee een stijging van de afvalstoffen heffing, omdat storten en verbranden van afval veel duurder is dan composteren.

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem.

Nieuwsbrief

Wilt u eenmaal per maand het laatste nieuws van de gemeente Dongeradeel in uw mailbox?
Klik dan |> hier om u aan de melden voor de nieuwsbrief .