World Press Photo


World Press Photo 10-tentoonstelling in De Oude Kerk (Dutch only) De World Press Photo 2010 tentoonstelling is van 23 april tot en met 20 juni te bezichtigen in De Oude Kerk in Amsterdam. In de tentoonstelling zijn de winnende beelden van de jaarlijkse World Press Photo wedstrijd te zien.
De tentoonstelling is na Amsterdam wereldwijd in meer dan 100 steden te bezichtigen.

De World Press Photo kiosk, bestaande uit meerdere multimediastations, geeft de bezoekers dit jaar weer toegang tot achtergrondinformatie over alle winnende foto's en interviews met de winnende fotografen en de juryleden. Er worden op aanvraag ook rondleidingen gegeven voor groepen in het Nederlands en Engels. Het 2010 jaarboek met de winnende foto's is in zes talen verkrijgbaar bij de balie van De Oude Kerk, via de website van World Press Photo en bij diverse boekhandels.

De World Press Photo tentoonstelling bevat de beelden van de 62 prijswinnaars, onder wie dit jaar zes Nederlanders. Er zijn tien verschillende categorieën te onderscheiden: Hard nieuws, Reportage, Mensen in het nieuws, Sportnieuws, Sportachtergronden, Hedendaagse kwesties, Dagelijks leven, Portretten, Kunst & Entertainment en Natuur.

Bezoekersinformatie
Periode: 23 april t/m 20 juni 2010
Locatie: De Oude Kerk, Oudekerksplein 23, Amsterdam Openingstijden: maandag t/m zaterdag, van 10.30 uur tot 17.30 uur, zondag van 13.00 uur tot 17.30 uur. Koninginnedag gesloten. Toegangsprijzen: 7,50 (volwassenen) en 5,50 (kinderen t/m 12 jaar, 65+, Stadspas, CJP, cultuurkaart en studentenkaart). Gratis voor I Amsterdam Card- en Museumjaarkaarthouders.
Rondleidingen (op aanvraag) in het Engels of Nederlands van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en in het weekend van 13.00 uur tot 16.00 uur. Voor reserveringen en meer informatie: exhibitions@worldpressphoto.org
Image

Behalve in Amsterdam zal de jaartentoonstelling in Nederland ook te zien zijn in onder andere Eindhoven, Groningen, Naarden, Maastricht, Rotterdam en Utrecht. Kijk voor meer informatie over nieuwe locaties en data op www.worldpressphoto.org/exhibitions.

World Press Photo ontvangt steun van de Nationale Postcode Loterij en wordt wereldwijd gesponsord door Canon en TNT.