Ingezonden persbericht


Persbericht 20 april

Giro D'Italia: wie mag de winnaar kussen?

Wie de winnaar van de derde etappe in de Giro d'Italia van Amsterdam naar Middelburg wordt, weten we pas op 10 mei. Maar welke Rondemiss de renner van die dag mag kussen op het erepodium, weten we al veel eerder: op 23 april barst de strijd los om de titel Amadore Miss Giro d'Italia 2010.

De dames die in aanmerking komen voor deze felbegeerde titel moeten zich op verschillende terreinen bewijzen. Van bandenplakken tot een cursus verslaggeving onder leiding van oud-renner Wim Evertsen en Omroep Zeeland-verslaggever Joop van der Laan.

De rondemissen in spé krijgen onder andere een stoomcursus Italiaans voor hun kiezen en de beste pizzabakker van Nederland, restaurant La Piccola Italia nabij de Middelburgse finish, leert de dames de beste pizza te bereiden.

Er is tevens een grote kans dat de meiden te zien zullen zijn in een speciale fietsclip samen met de Zeeuwse band Racoon.

De verkiezing is een initiatief van voormalig Miss Nederland Miranda Slabber. Op vrijdag 7 mei wordt de winnares bekend gemaakt.