Gemeente Lisse

Verkeersmaatregelen rond komende evenementen

Het oorlogsmonument in Lisse

In de komende weken moet u rekening houden met verkeersmaatregelen die nodig zijn voor onder meer het bloemencorso en Koninginnedag. Het gaat om afzettingen en omleidingen.

Corsomarkt

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 april wordt er een Corsomarkt georganiseerd. Om de verkeersveiligheid te garanderen worden de volgende wegen van vrijdag 06.00 tot zaterdag 18.00 uur afgesloten:
* Kanaalstraat, gedeelte Heereweg tot aan de Julianastraat
* Kapelstraat

* Koninginneweg, gedeelte Kanaalstraat tot ingang Blokhuis.

Bloemencorso

Op 24 april wordt van 07.00 uur tot 17.00 uur de Lindenlaan vanaf de Heereweg tot de Achterweg afgesloten. Op de doorgaande routes kan deze dag verkeershinder ontstaan.

Nostalgische kermis

Vanaf 27 april 18.00 uur tot 3 mei 12.00 uur wordt het parkeerterrein Heemskerk afgesloten voor de nostalgische kermis.

Koninginnedag

Donderdag 29 april om 20.00 uur wordt het parkeerterrein bij het gemeentehuis alvast afgesloten voor de festiviteiten van Koninginnedag. Vrijdag 30 april worden de volgende wegen van 06.00 tot 22.00 uur afgesloten:

* Heereweg (het gedeelte vanaf de Agathakerk, het Raadhuisplein en het parkeerterrein tegenover het gemeentehuis tot de kruising met de Kanaalstraat)

* Bondstraat

* Schoolstraat

* Hobahostraat tot 1e Havendwarsstraat

* Kop van de Haven en de Grachtweg

* Parkeerterrein voorheen Volvo Heemskerk.

De Digros is vrijdag 30 april uitsluitend te bereiken vanaf de Westerdreef. Vertrekkend verkeer via de Achterweg is mogelijk.

Nationale Herdenking

Op 4 mei wordt een stille tocht gehouden van het Fioretticollege aan de Sportlaan naar het bevrijdingsbeeld op de Oranjelaan. Daar vindt de nationale herdenking plaats. De volgende wegen zijn tussen 19.30 en 20.45 uur afgesloten:

* Heereweg vanaf de rotonde Westelijke Randweg tot en met de Mendeldreef/Vreewijk

* Oranjelaan vanaf de Melkweg tot Heereweg.

Nationale Bevrijdingsdag

Op 5 mei is er op ´t Vierkant aan de Heereweg een muzikaal programma. Ook vindt daar de overdracht van het bevrijdingsvuur plaats. Tussen 12.30 en 20.00 uur gelden de volgende wegafzettingen:
* Heereweg vanaf parkeerterrein Digros tot de Kanaalstraat
* Grachtweg na het parkeerterrein (achter Chefkes)