Gemeente Noordwijkerhout


Dolf Beuk en Martin Schröder openen Bloemencorso

Persbericht van Stichting Bloemencorso Bollenstreek

Dolf Beuk en Martin Schröder zullen op vrijdagavond 23 april de officiële opening verrichten van de 63ste editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek. Dit is zojuist bekend gemaakt door corsovoorzitter Leo van der Zon die van mening is dat de opening van een corso met als thema `Reis door Europa' deze twee coryfeeën uit de reiswereld op het lijf geschreven is. Beiden schreven geschiedenis door de reiswereld binnen handbereik te maken voor het grote publiek.

Volgens Van der Zon waren Dolf Beuk en Martin Schröder direct enthousiast toen hen gevraagd werd de 63ste editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek in Noordwijkerhout te komen openen. "Beiden zijn grote bewonderaars van het corso. Als tegenprestatie wilden zij de openingshandeling gezamenlijk doen. Uiteraard gaan wij daar graag op in en hebben een act bedacht die ieder zal verrassen. Wat dat precies is zal vrijdagavond snel duidelijk worden bij de opening!"

Op vrijdagavond 23 april zal het corso om 21.00 uur vanaf de Maandagse Wetering vertrekken voor haar zesde feestelijk verlichte rijtoer door het centrum van Noordwijkerhout. De dag daarna, zaterdag 24 april, rijdt het corso zoals vanouds haar 40 km lange tocht van Noordwijk naar Haarlem door de Duin- en Bollenstreek. De optocht bestaat uit zo'n twintig praalwagens en wel meer dan dertig rijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Dit geheel uiteraard begeleid door diverse muziekkorpsen en andersoortige muziek. Langs de gehele route is er ruimte voor vele honderdduizenden. Evenals vorig jaar zal het corso ook langs Keukenhof rijden. Daar passeert het in de namiddag de inmiddels fameuze Keukenhof Corso Boulevard. Het Bloemencorso van de Bollenstreek zal worden omgeven met tal van sfeerevenementen.

Over Martin Schröder en Dolf Beuk

Martin Schröder werd op 13 mei 1931 geboren te Amsterdam. Als piloot en oprichter van de tweede Nederlandse luchtvaartmaatschappij, Martinair, heeft hij wereldwijde bekendheid verworven. Bij de oprichting in 1958 heette zijn luchtvaartmaatschappij nog Martin's Air Charter. In 1998 nam hij, veertig jaar na de oprichting, afscheid als president-directeur van Martinair. Aart van Bochove volgde Martin Schröder op als president-directeur.

Dolf Beuk is op 4 maart 1938 `geboren tussen de wielen'. Van jongs af aan was hij in het bedrijf te vinden. Van ponywagens poetsen en ritjes zonder rijbewijs tot succesvol algemeen directeur. Door zijn passie, visie en het voeren van het juiste beleid is het bedrijf onder zijn leiding uitgegroeid tot een personen- en reisorganisatie van allure. In 2006 is het predicaat Koninklijk aan het bedrijf toegekend. Koninklijke Beuk heeft vestigingen in Noordwijk, Hilversum en Amsterdam. Zij organiseren wereldwijd personenvervoer en geheel verzorgde, op maat gemaakte, incentives groeps- en zakenreizen Het wagenpark van Beuk geniet alom bekendheid om haar chique uitstraling en wordt met recht het jongste en meest milieuvriendelijke wagenpark van Nederland genoemd. Inmiddels wordt de directie mede gevoerd door zijn kinderen Eric en Monique Beuk.

In het boek `Geboren tussen de Wielen' is de geschiedenis van de familie Beuk en de ontwikkeling van het familiebedrijf beschreven.