ProRail

Persbericht

22-04-2010

Perrontunnel Station Hengelo gereed

De perrontunnel van Station Hengelo is klaar. De openstelling van de perrontunnel is een belangrijke stap in de totale facelift van station. Vanaf 23 april kunnen reizigers ook gebruik maken van de roltrap naar de perrons. Aannemer Hegeman werkt de komende periode in opdracht van ProRail verder aan de herinrichting van de stationshal en het opknappen van de perronkap en de perrons. Ook de gevel aan de noordzijde van het station wordt aangepast. Medio mei gaat de bouw van de luifel aan de zuidzijde van start. De werkzaamheden zijn naar verwachting in november gereed.

Vanaf december 2008 heeft de aannemer in opdracht van ProRail gewerkt aan de bouw van de twaalf meter brede perrontunnel. In september vorig jaar kon de tunnel deels worden opengesteld, zodat de bereikbaarheid van het ROC van Twente en Poppodium Metropool verbeterde. De nieuwe tunnel vormt een betere verbinding tussen het centrum van Hengelo en het gebied Hart van Zuid. Door de verlichte wanden, die van kleur kunnen wisselen, heeft de tunnel een moderne uitstraling gekregen. Ook is de toegankelijkheid van de perrons verbeterd door de komst van een roltrap en een nieuwe lift.

Facelift station

Tot november vinden er nog werkzaamheden plaats op het station, dat een gehele facelift krijgt. Niet alleen de verbreding van de perrontunnel en het verbeteren van de toegankelijkheid van de perrons zijn onderdeel van deze facelift. Ook de herinrichtring van de stationshal, het aanpassen van de noordelijke entree (met behoud van de monumentale uitstraling), het opknappen van de stationskap en de perrons en de bouw van een herkenbare zuidingang dragen bij aan het verbeteren van de sfeer, het comfort en de veiligheid van de reizigers.

Impuls stationsomgeving

Naast de facelift van het station ondergaat de gehele stationsomgeving een metamorfose. Het stationsgebied wordt de schakel tussen de binnenstad en het 50 ha grote herontwikkelingsgebied Hart van Zuid. Afgelopen najaar opende Poppodium Metropool haar deuren aan de zuidzijde van het station. De komende periode wordt gebouwd aan 9.000 m2 kantoorontwikkeling ten behoeve van Siemens, de herinrichting van het Stationsplein (noordzijde) en het Industrieplein (zuidzijde). In 2013 start de ontwikkeling van het World Trade Center Twente.

[s?pers.persberichten.actueel.landelijk.perrontunnelstationhengelogeree d&category=Landelijk]