Gemeente Hellevoetsluis


Waterles aan boord van De Watervlo

Leerlingen van basisscholen De Brug en de Hendrik Boogaardschool uit Hellevoetsluis volgden op 19 en 20 april waterlessen aan boord van vrachtschip De Watervlo aan het Brielse Meer. De gemeente Hellevoetsluis vindt het belangrijk dat kinderen zich al op jonge leeftijd bewust worden van natuur en milieu. Daarom organiseert de gemeente projecten op het gebied van natuur- en milieu-educatie. De waterlessen op De Watervlo zijn hier een voorbeeld van.

Zelf doen
De kinderen kregen aan boord een rondleiding, waarbij de nadruk niet zozeer lag op het luisteren, maar vooral op het zelf onderzoeken en zelf doen. Het doel was om de leerlingen dusdanig te prikkelen dat ze zich bewust zouden worden van de rol van water in hun eigen omgeving. Water in de sloot, in het riool, in je eten, in je lijf... hoeveel water gebruik je? Waar gaat het naartoe als je ermee klaar bent? Waar gebruik je het voor? Wat is beter voor je gezondheid, zout of zoet water?

Waterbelevenis
De MS Watervlo is een vrachtschip uit 1911 en omgebouwd tot een interactieve, drijvende belevenis voor kinderen van het basisonderwijs. Vroeger vervoerde het schip zand, maar nu is het ruim volledig omgebouwd tot tentoonstellingsruimte. Het schip is ingericht met één doel, namelijk het bieden van een waterbelevenis aan scholieren. En dat is ook op deze twee dagen gebeurd. Er is door iedereen positief gereageerd op de waterlessen. Spelenderwijs hebben de kinderen geleerd hoe belangrijk water is.

04/23/2010