Gemeente Midden Delftland


Nieuwe coalitie in Midden-Delfland

(persbericht van CDA, VVD en PvdA)

Â

Het CDA, de VVD en de PvdA gaan de nieuwe coalitie in Midden-Delfland vormen. Dit is de conclusie na afronding van een eerste ronde onderhandelingen waarbij CDA, VVD en PvdA het op inhoud, inzet, invulling, formatie en omvang van de bezuinigingsopgave eens werden. Inmiddels zijn de partijen begonnen aan de tweede ronde gesprekken om tot een definitief coalitieakkoord te komen.

Â

Namens het CDA wordt Christiaan van der Kamp als wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling, Landschap en Regio voorgedragen. Voor de VVD wordt Ageeth van den Heuvel voorgedragen als wethouder Leefomgeving, Economie en Financiën. En namens de PvdA wordt Tineke van Nimwegen als wethouder Sociale Ontwikkeling, Cultuur en Toerisme voorgedragen. Rekening houdend met gewenste besparingen wordt in totaal 2,8 fte aan wethouders ingezet, waarvan 1 fte voor Van der Kamp en 0,9 fte voor Van den Heuvel en 0,9 fte voor Van Nimwegen.

Â

De coalitiepartijen willen het coalitieakkoord presenteren in een extra raadsvergadering op 18 mei a.s. Deze datum geeft de coalitiepartijen de tijd om hun achterban te informeren over het coalitieakkoord, en zorgt ervoor dat alle raadspartijen ook voldoende tijd hebben het akkoord te lezen, voordat het in de raad besproken wordt. Daarnaast moet het coalitieakkoord worden voorgelegd aan de burgemeester, die momenteel door ziekte afwezig is. âWe hopen op steun van de voltallige raad om vorm te geven aan een nieuwe bestuursperiode in onze mooie en krachtige gemeente Midden-Delfland,â aldus Van der Vaart, Van Staalduinen en De Jong.