FNV KIEM

Nieuwe regeling voor theaterauteurs gereed

donderdag 22 april 2010

De afgelopen tijd heeft het Fonds Podiumkunsten, in overleg met het Letterenfonds, gewerkt aan een nieuwe subsidieregeling voor auteurs die een tekst willen schrijven voor het theater. Via deze nieuwe subsidieregeling is het mogelijk om een beurs aan te vragen voor het schrijven van een theatertekst.

Ondersteuning professionele acteurs
Het Fonds wil professionele auteurs ondersteunen die zich artistiek willen ontplooien en in dat kader een nieuwe theatertekst willen schrijven. De tekst komt tot stand op initiatief van de schrijver, vanuit zijn of haar scheppingsdrang, en er is dus geen sprake van een opdracht. De kwaliteit en speelbaarheid van de beoogde tekst is belangrijk, maar de verantwoordelijkheid dat deze daadwerkelijk zal worden uitgevoerd ligt bij de auteur.

Samenvoegen subsidiemogelijkheiden in 2011
Deze regeling wordt uitgevoerd door het Fonds Podiumkunsten en staat in 2010 naast de werkbeurzen voor auteurs zoals die worden verstrekt door het Nederlands Letterenfonds, waar de aanwezigheid van een opdrachtgever juist vereist is. Beide fondsen streven naar samenvoegen van de subsidiemogelijkheden in 2011.

De indiendata voor 2010 zijn: 17 mei en 15 september.