Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 23-04-2010

Alcohol in het verkeer

WITTELTE Donderdagnacht meldde een bewoner van de Wapserveenseweg dat een auto in de tuin stond. Ter plekke troffen agenten een personenauto aan met daarin een 36-jarige man uit Wittelte. Hij was in de linkerberm tegen een boom gebotst en daarna de weg overgeschoten en in de tuin rechts van de weg beland. De man had gedronken, bijna 1,9 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

RODEN Donderdagavond reed een 39-jarige automobilist uit Roden over de Ceintuurbaan, terwijl hij had gedronken. De blaastest kwam uit op 0,6 promille.

HOOGEVEEN Donderdagnacht reed een 30-jarige man uit De Wijk met zijn auto over de A28 terwijl hij had gedronken. Bij de blaastest scoorde hij 0,6 promille.

BORGER Donderdagnacht reed een 22-jarige vrouw uit Groningen over de N857. Daar reed ze in een bocht rechtdoor en kwam met haar auto in de sloot naast de weg terecht. Volgens haarzelf omdat ze was uitgeweken voor een overstekende ree. De bestuurster raakte hierbij gewond en is overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis. Daar is vanwege vermeend alcoholgebruik een bloedproef genomen en is haar rijbewijs ingevorderd.

Aangehouden wegens diefstal hout

ZEIJEN Donderdagavond heeft de politie een 48-jarige man uit Langelo aangehouden nadat hij in het bos bij de Peesterweg hout had gestolen. Hij was daarbij betrapt door een toezichthouder die de politie belde. De stammetjes hout zijn in beslag genomen en de man krijgt een proces-verbaal wegens diefstal. Verder bleek hij te rijden met een rijbewijs dat ongeldig is verklaard. Ook daarvoor krijgt hij een bekeuring.

Politie onderzoekt brandstichting

NORG Donderdagavond is brand ontstaan in de fietsenstalling van een school aan de Schoolstraat. Een fiets bleek daar in brand te zijn gestoken. De fiets, met daarop een kinderzitje, is uitgebrand. De politie doet onderzoek naar deze brandstichting.

Politie controleert verkeer
GIETEN Woensdagmorgen vond er een driehoekscontrole plaats op de N33/34 en de A28. Er werd toegezien op het weggedrag van weggebruikers omdat op deze wegen veel ongevallen plaats vonden waarbij de burger de hoofdzakelijk de veroorzaker is. De politie maakte tijdens deze controle gebruik van motoren, op- en onopvallende autos, een videosurveillanceauto en radarposten. Er werd bekeurd voor het niet handsfree bellen(12x), niet dragen autogordel(5x), lekke uitlaat(1x), rijden door rood licht(1x) en bumperkleven met hoge snelheid(1x). Op de N33 werden 150 snelheidsovertredingen geconstateerd, op de N34 werden 33 weggebruikers bekeurd en op de A28 overtraden 467 passanten de maximale snelheid.

Diefstal twee elektrische fietsen

NOORDSCHESCHUT Uit een garage van een woning aan het Hoveniersland werden in de nacht van woensdag op donderdag twee afgesloten elektrische fietsen ontvreemd die aan de lader stonden. Om zich de toegang tot de afgesloten garage te verschaffen verwijderden de daders de scharnieren van de loopdeur.

Broers aangehouden
ZWARTEMEER Donderdagmiddag hield de politie twee broers, 48 jaar uit Emmen en 45 jaar zonder vaste woon of verblijfplaats, aan. De politie zag de Emmenaar slingerend in een auto over de A37 ter hoogte van Holsloot rijden en wilde hem controleren. De man negeerde meerdere stoptekens en met behulp van een tweede politieauto kon hij ter hoogte van de afslag Zwartemeer tot stoppen worden gedwongen. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren en was niet in het bezit van een rijbewijs. De man was hiervoor al meerdere keren bekeurd. De auto werd inbeslaggenomen. De als passagier in de auto zittende broer van de bestuurder verzette zich tegen de aanhouding van zijn broer en werd eveneens aangehouden. Beide verdachten waren zwaar onder invloed van alcohol.

Aanrijding met letsel
EMMEN Een 55-jarige vrouw uit Emmen raakte donderdagmiddag gewond bij een aanrijding op de Angelsloerdijk. Ze fietste vanuit het centrum toen een 47-jarige automobilist uit Emmen haar bij het afslaan over het hoofd zag en aanreed. De vrouw werd met een hersenschudding overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.

Gewond tijdens rijexamen
EMMEN Donderdagmiddag raakte een 16-jarige jongeman uit Meppen gewond bij een aanrijding op de Dordsestraat. De knaap, die bezig was met zijn bromfietsrijexamen, verleende bij een oversteekplaats geen voorrang aan een 51-jarige automobilist uit Ter Apel. De ongelukkige bromfietser moest met een beenbreuk overgebracht worden naar het Scheperziekenhuis in Emmen.

Schennispleger actief

ROLDE Donderdagmiddag toonde een onbekende man aan de Bosrand zijn geslachtsdeel aan enkele voorbijgangsters. Het gaat om een blanke man, tussen de 50 en 60 jaar oud, gekleed in een blauwe spijkerbroek en een bruin jasje. De man had een fiets bij zich.

Valse melding van verkrachting

EMMEN Een minderjarig meisje uit de gemeente Emmen heeft een valse melding van verkrachting gedaan bij de politie in Emmen. Op dinsdag 13 april jl. deed het meisje melding bij de politie dat ze op een fietspad achter het Scheperziekenhuis in Emmen door een onbekende man van haar fiets was getrokken. Daarna zou ze in een bossage door hem seksueel zijn misbruikt. De politie heeft de melding zoals gebruikelijk meteen serieus opgepakt. Er is een uitgebreid sporenonderzoek geweest. Aan het meisje zijn in dit kader vragen gesteld over de wijze waarop het feit zou hebben plaatsgevonden.

Naar aanleiding van het politieonderzoek werd duidelijk dat het zeer onwaarschijnlijk was dat het feit had plaatsgevonden op de wijze waarop dat volgens het meisje was gemeld. Het meisje is vervolgens tijdens een gesprek geconfronteerd met de resultaten van het onderzoek tot dan toe. Nadat het meisje hiermee was geconfronteerd, gaf ze toe dat haar melding niet klopte.

Met enige regelmaat komt het voor dat onjuiste melding gedaan wordt van seksueel misbruik op de openbare weg. Dergelijke meldingen leiden tot onrust in de samenleving en kosten onnodig inzet van specialistische capaciteit van de politie. Deze capaciteit kan dan niet ingezet worden voor andere zaken. Mede gelet op deze omstandigheden zal door de politie proces-verbaal worden opgemaakt ter zake van het doen van valse aangifte. Het openbaar ministerie zal de zaak beoordelen en bezien of een vervolging zal worden ingesteld.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.