Gemeente Hoogeveen

Openbare besluiten van B & W

20 april 2010

1. Toezichthouder kinderopvang

Het college van Burgemeester en Wethouders zien er, op grond van de Wet kinderopvang, op toe dat kinderdagverblijven, gastouderbureaus en gastouders voldoen aan de voorwaarden uit die wet. Het feitelijke toezicht heeft de gemeente opgedragen aan de GGD. Daarom wordt de directeur van de GGD-Drenthe aangewezen als toezichthouder.

Klik hier voor het B&W-besluit

2. Klaas Smid in algemeen bestuur GGD

Wethouder Van der Zwaag vertegenwoordigde de gemeente in het bestuur van de GGD Drenthe. Door zijn vertrek moet de gemeenteraad een nieuwe vertegenwoordiger benoemen. Het college stelt voor om wethouder Klaas Smid te benoemen als lid van het algemeen bestuur van de GGD en Ton Bargeman als plaatsvervangend lid.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1

3. Ontheffing voor wethouder Eerenstein

Volgens de Gemeentewet moet een wethouder wonen in de plaats waar hij wethouder is. Wethouder Tiens Eerenstein woont op dit moment nog niet in Hoogeveen. Het college stelt de gemeenteraad voor om wethouder Eerenstein hiervoor een jaar ontheffing van een jaar te verlenen. In die tijd kan hij zich hier vestigen. Mocht dat om bijzondere redenen niet binnen een jaar lukken, dan kan de raad die periode steeds met een jaar verlengen.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1

4. Nieuwe regeling GGD

De gemeenten in Drenthe werken samen op het terrein van de volksgezondheid. Zij hebben daarvoor een gemeenschappelijke regeling afgesloten en een gezamenlijke uitvoeringsorganisatie in het leven geroepen: de Gemeentelijke GezondheidsDienst Drenthe. De bestaande regeling wordt in overeenstemming gebracht met recente wettelijke, bestuurlijke en organisatorische ontwikkelingen en besluiten.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1 + 2

5. Kinderopvang in Schutlanden

Catalpa Kinderopvang heeft verzocht een centrum voor kinderopvang te mogen vestigen in het pand Elbe 6. Het pand is bestemd als kantoor, maar zal voorlopig niet helemaal als kantoor worden gebruikt. Daarom is kinderopvang een goed alternatief. B&W willen hiervoor een ontheffing van het bestemmingsplan verlenen.

Klik hier voor het B&W-besluit

6. Ontwerp voetbalaccommodaties Bentinckspark

Het college van B&W heeft aan LSKVVD architecten opdracht gegeven voor het maken van het ontwerp voor de voetbalaccommodaties van VV Hoogeveen en HZVV op het Bentinckspark. Voor de zomer moet het ontwerp klaar zijn en volgt de aanbesteding voor de bouw van de accommodaties. Na de zomer wordt gestart met de bouw van de accommodatie van HZVV.

Tijdens de zomerstop van 2011 verhuist HZVV naar de nieuwbouw. VV Hoogeveen verhuist vervolgens tijdelijk naar de oude accommodatie van HZVV zodat de huidige gebouwen van VV Hoogeveen gesloopt kunnen worden en gestart kan worden met de nieuwbouw. In 2012 verhuist VV Hoogeveen naar hun nieuwe accommodatie en is het nieuwe voetbalcomplex in het Bentinckspark helemaal klaar.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1

7. Goedkeuring jaarrekening

De accountant heeft de jaarrekening goedgekeurd. Het college geeft een reactie op het verslag van de accountant. In deze reactie gaat het college in op een aantal specifieke opmerkingen in het verslag.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1