Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

wordt veiliger

Hoogheemraadschap werkt aan veilige wegen

Vanaf eind april start wegbeheerder Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier met de aanleg van een rotonde op een verkeersgevaarlijk punt in de gemeente Andijk. Het gaat om één van de drukste kruisingen in die regio: Dijkgraaf Grootweg - Grootslagweg. De kruising wordt vervangen door een rotonde. Dit was hard nodig, want op het kruispunt zijn in het verleden veel ongelukken gebeurd: 10 ongevallen in 3 jaar. Het kruispunt is daarom in het verkeersveiligheidsplan van het hoogheemraadschap opgenomen als `black spot' en wordt nu verbeterd.

Wat gaat er gebeuren?

Tussen 26 april en 4 juni 2010 start de eerste fase van het werk. Aannemer Heijmans vervangt de oude vaarduiker voor een nieuwe. En verschillende sloten worden met zand gedempt om ruimte te maken voor de nieuwe rotonde. Om het water te compenseren, worden nieuwe sloten gegraven.

Bereikbaarheid

Tijdens deze werkzaamheden is de weg tussen de Grootslagweg en de Geerling afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Een omleidingroute wordt duidelijk aangegeven met borden. De Grootslagweg en de kruising met de Dijkgraafgrootweg blijven wel toegankelijk. Dit geldt ook voor het fietspad langs de Dijkgraaf Grootweg.

Fase 2: aanbrengen van de rotonde

Als het zand na een paar maanden voldoende is gezakt, kan de rotonde geplaatst worden. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer dat precies gaat gebeuren, de verwachting is eind september 2010. Om de rotonde te kunnen plaatsen, moet de gehele kruising voor minimaal een maand worden afgesloten. Nadere informatie hierover volgt na de zomer.

Meer informatie
Meer informatie en de voortgang over het werk is te vinden op deze website bij de rubriek `Werk in de buurt'. Ook op de website van de gemeente Andijk kan de voortgang van het project worden gevolgd.