Ingezonden persbericht


Persbericht

Frank de Grave nieuwe voorzitter coöperatiebestuur PGGM

Frank de Grave (54 jaar) is benoemd tot voorzitter van het coöperatiebestuur van PGGM. De Grave zal in dit bestuur de rol van onafhankelijk voorzitter vervullen. De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Martin van Rijn, voorzitter raad van bestuur PGGM: "Wij zijn zeer verheugd met de benoeming van Frank de Grave. Hij heeft zowel op financieel gebied als op het terrein van de zorg veel ervaring en heeft als bestuurder zijn sporen meer dan verdiend. Daardoor is hij bij uitstek geschikt om samen met het coöperatiebestuur een belangrijke rol te spelen in het verder vormgeven van de coöperatie PGGM."

Frank de Grave werkte in het verleden onder andere bij AMRO Bank en hij was actief als woordvoerder financiën in de Tweede Kamer. Hij was wethouder, staatssecretaris en minister en vervulde daarna ondermeer 5 jaar de rol van RvB-voorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit. Sinds november 2009 is hij als bestuursadviseur verbonden aan Twynstra Gudde.

Frank de Grave: "Ik voel mij nauw betrokken bij de sector zorg en welzijn en ik ben dan ook verheugd om met dit voorzitterschap actief te kunnen zijn in het belang van deze sector. Ik zie het als een grote uitdaging om een bijdrage te leveren aan het verder uitbouwen van de coöperatie PGGM voor de mensen in zorg en welzijn."

Het coöperatiebestuur van PGGM is verantwoordelijk voor de identiteit, missie, visie en (financiële) beleidskaders van de coöperatie. De coöperatie is 100% aandeelhouder van PGGM N.V. (de uitvoeringsorganisatie). Het coöperatiebestuur legt verantwoording af aan de ledenraad. Over PGGM
PGGM is de uitvoeringsorganisatie voor collectieve pensioenregelingen, voornamelijk in de sector zorg en welzijn. Daarnaast is PGGM ook de inkomensverzorger voor mensen in de sector zorg en welzijn. PGGM beheert momenteel EUR 93 miljard pensioenvermogen van ruim 2,2 miljoen (oud-) werknemers. Zeist, 23 april 2010